21:21 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1063)
0 0 0
Βρείτε μας

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ είναι όλοι οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας τον Δεκέμβριο.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την πληρωμή του επιδόματος των 534 ευρώ στους εργαζόμενους που βγήκαν σε αναστολή εργασίας τον Δεκέμβριο του 2020.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι αναστολές εργασίας θα συνεχιστούν και τον Ιανουάριο του 2021 για επιχειρήσεις, που είναι κλειστές με κρατική εντολή, πληττόμενες, αλλά και λειτουργούσες με το καθεστώς του click away, όπως εξήγησε η δικηγόρος-εργατολόγος, Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα, μιλώντας στο Sputnik.

Πότε πληρώνονται τα 534 ευρώ για τις αναστολές Δεκεμβρίου

Από τις 12 Ιανουαρίου θα αρχίσει η πληρωμή στους δικαιούχους του επιδόματος ειδικού σκοπού για τις αναστολές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η καταβολή των χρημάτων θα γίνει από τα μέσα περίπου του μήνα, καθώς θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις των στοιχείων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι δεν αποκλείεται οι πληρωμές να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου για τις αναστολές Δεκεμβρίου, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, οι πληρωμές ειδικής αποζημίωσης θα γίνουν μαζί για εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων από τις 11 Ιανουαρίου και μετά.

Παράλληλα, τέλος Ιανουαρίου θα καταβληθεί εφάπαξ το επίδομα των 400 ευρώ σε επιστήμονες, γιατρούς, οδοντιάτρους, δικηγόρους, μηχανικούς, εργολήπτες, δικαστικούς επιμελητές και οικονομολόγους.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται 17,8 ευρώ για κάθε μέρα που δεν εργάστηκαν, με το μέγιστο ποσό να φτάνει στα 534 ευρώ για όσους δεν εργάστηκαν ούτε μία ημέρα τον περασμένο μήνα. Παράλληλα, όσον αφορά στο δώρο Χριστουγέννων, οι μισθωτοί θα λάβουν το δεύτερο τμήμα του δώρου εντός του τρέχοντος μηνός.

Θέμα:
Lockdown (1063)
Tags:
αναστολή σύμβασης εργασίας, αναστολή, αναστολή εργασίας, αποζημίωση, Υπουργείο Οικονομικών, Επίδομα 534 ευρώ, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK