20:24 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση εξετάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα της επιδότησης δόσεων και για επιχειρηματικά δάνεια, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στην επιστρεπτέα προκαταβολή, τόνισε πως η πλατφόρμα για τον πέμπτο κύκλο έχει ανοίξει και λήγει στις 15 Ιανουαρίου και θα πληρωθούν 1,5 δισ ευρώ, ενώ οι δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να φτάσουν και τις 400.000 επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό εξαρτάται από τις επιχειρήσεις γιατί θα πρέπει να κρατήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, ενώ από 19 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές, τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Βασικά στοιχεία της επιστρεπτέας 5 είναι πως το 50% είναι μη επιστρεπτέο, έχει ελάχιστο όριο τα 1.000 ευρώ και καλύπτει όλες τις επιχειρήσεις και τις νέες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η επόμενη επιστρεπτέα (6) αναμένεται γύρω στο Μάρτιο όπως επεσήμανε ο υπουργός, ενώ η αποπληρωμή θα γίνεται από το 2022 και μετά.

«Η οικονομία σταδιακά θα επανέρχεται στην κανονικότητα. Το 2021 θα καλύψουμε μέρος της απώλειας του 2020. Η σταθερή μείωση της καταβολής φόρου θα μας απασχολήσει στις αρχές του καλοκαιριού», ανέφερε.

Όσον αφορά την έκτακτη εισφορά σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, είπε ότι δεν θα μειωθεί, πολλές όμως άλλες μειώσεις θα μονιμοποιηθούν.

Για τα ενοίκια του Νοεμβρίου ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι βγαίνει υπουργική απόφαση τη Δευτέρα ενώ στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι και οι απλήρωτες συντάξεις.

Tags:
ποσό, ποσά, δικαιούχοι, αιτήσεις, πληρωμή, Χρήστος Σταϊκούρας, επιστρεπτέα προκαταβολή, επιστροφή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK