23:04 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1142)
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζεται και τον Ιανουάριο η αναστολή των συμβάσεων εργασίες σε αρκετούς εργαζόμενους σε κλειστές ή πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις.

Σε ισχύ θα βρίσκονται και για τον Ιανουάριο οι αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων σε πληττόμενες επιχειρήσεις και σε όσες παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Η δικηγόρος-εργατολόγος Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα δήλωσε στο Sputnik πως οι επιχειρήσεις, που είναι κλειστές με κρατική εντολή δικαιούνται να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας και για τον Ιανουάριο 2021.

Πώς και πότε θα γίνει η αίτηση

Η κα Τσίπρα έδωσε, μάλιστα, διευκρινίσεις για την υποβολή της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης και πότε πρέπει να γίνει.

«Η σχετική υπεύθυνη δήλωση θα υποβληθεί μέσω του Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, κατά πάσα πιθανότητα εντός των πρώτων ημερών του Φεβρουαρίου, ενώ οι εργαζόμενοι θα δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ» εξήγησε.

Το ποσό θα αντιστοιχεί σε 30 μέρες αναστολής, με 18 ευρώ για κάθε ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως οι εργαζόμενοι που στο παρελθόν έχουν υποβάλει δήλωση δεν χρειάζεται να προβούν σε νέα δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ). 

Αντιθέτως, μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή υπεύθυνης δήλωσης.

 

Θέμα:
Lockdown (1142)
Tags:
εργαζόμενοι, κορονοϊός, αίτηση, επιχείρηση, εργασία, αναστολή, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK