12:38 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εργαζόμενοι δικαιούνται 17,8 ευρώ για κάθε μέρα που δεν εργάστηκαν, ενώ το μέγιστο ποσό του επιδόματος φτάνει τα 534 ευρώ.

Από την Τρίτη (12/01) θα αρχίσουν να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ που μπήκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο.

Η πληρωμή αφορά στους εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο, είτε επειδή η επιχείρηση στην οποία εργάζονται έκλεισε με κρατική εντολή, είτε θεωρείται πληττόμενη λόγω της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται 17,8 ευρώ για κάθε μέρα που δεν εργάστηκαν, με το μέγιστο ποσό να φτάνει στα 534 ευρώ.

Την έναρξη των πληρωμών στις 12 Ιανουαρίου, είχε άλλωστε προαναγγείλει και ο μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Τι ισχύει με τις αναστολές Ιανουαρίου

Την ίδια ώρα, οι αναστολές εργασίας θα συνεχιστούν και τον Ιανουάριο του 2021 για επιχειρήσεις, που είναι κλειστές με κρατική εντολή, πληττόμενες, ή που θα λειτουργήσουν με το καθεστώς του click away.

Μιλώντας στο Sputnik, η δικηγόρος-εργατολόγος Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα τόνισε πως οι επιχειρήσεις, που είναι κλειστές με κρατική εντολή δικαιούνται να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας και τον Ιανουάριο 2021.

«Η σχετική υπεύθυνη δήλωση θα υποβληθεί μέσω του Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, κατά πάσα πιθανότητα εντός των πρώτων ημερών του Φεβρουαρίου, ενώ οι εργαζόμενοι θα δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ» εξήγησε.

Παράλληλα, τέλος Ιανουαρίου θα καταβληθεί εφάπαξ το επίδομα των 400 ευρώ σε επιστήμονες, γιατρούς, οδοντιάτρους, δικηγόρους, μηχανικούς, εργολήπτες, δικαστικούς επιμελητές και οικονομολόγους, ενώ όσον αφορά στο δώρο Χριστουγέννων, οι μισθωτοί θα λάβουν επίσης το δεύτερο τμήμα του δώρου εντός του μήνα.

Tags:
αναστολή σύμβασης εργασίας, αναστολή εργασίας, επίδομα, αποζημίωση, δικαιούχοι, αναστολή, Επίδομα 534 ευρώ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK