Η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, στις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον δείκτη περιουσιακών στοιχείων του CoinGecko και η εντυπωσιακή άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο θεαματικό ράλι του Bitcoin, την περασμένη εβδομάδα, καθώς «έσπασε» το όριο των 40.000 δολαρίων και έφτασε στα 40.324,01 δολάρια, στις 7 Ιανουαρίου, και πλέον βρίσκεται γύρω στα 36.000 δολάρια.
Το κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει αύξηση μεγαλύτερη του 13% σε μια εβδομάδα, του 92% σε έναν μήνα και περίπου κατά 340% σε έναν χρόνο, αφού οι κεντρικές τράπεζες πλημμύρισαν την αγορά με χρήματα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής περίθαλψης και της σχετικής οικονομικής κρίσης.
Η τρέχουσα θέση του Bitcoin στην αγορά είναι αυτή ενός πραγματικού περιουσιακού στοιχείου κινδύνου, το οποίο χρησιμοποιείται από ιδιώτες επενδυτές λιανικής και θεσμικής, για «αντιστάθμισμα της έκθεσής τους σε χαρτονομίσματα», όπως υποστηρίζει ο Βίκτορ Γκολοβτσένκο, ένας μακροαναλυτής της ThinkMarket.
Από την πλευρά του, ο Σβεν Βάγκενκνεχτ, αρχισυντάκτης και συνιδρυτής του BTC-ECHO, του μεγαλύτερου γερμανόφωνου διαδικτυακού περιοδικού για blockchain και κρυπτονομίσματα δήλωσε:
«Το Bitcoin είναι πλέον απόλυτα αναγνωρισμένο από πολλούς θεσμικούς επενδυτές, όπως hedge funds ή εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων».
Παρά την τάση του Bitcoin να κερδίζει ολοένα και περισσότερη εύνοια και εμπιστοσύνη μεταξύ των επενδυτών, ένα μεγάλο ερώτημα ανακύπτει «εάν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα είναι ανεκτικές απέναντι στην άνοδο του Bitcoin», όπως επισημαίνει ο Γκολοβτσένκο.
Ο ίδιος χαρακτηριστικά τονίζει:
«Αυτό που εννοώ είναι ότι ορισμένες χώρες μπορούν πάντα να απαγορεύουν την κατοχή του Bitcoin, οι τράπεζες μπορούν να απαγορεύουν συναλλαγές από ανταλλαγές σε τραπεζικούς λογαριασμούς. [...] Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, η κατοχή χρυσού απαγορεύτηκε ξαφνικά από τις κυβερνήσεις επειδή συνειδητοποίησαν ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτήν την παγίδα χρέους».
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)