00:22 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το πετρέλαιο τύπου Brent υπερέβη, την Τετάρτη (13/01), τα 57 δολάρια ανά βαρέλι, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της αγοράς.

Πάνω από τα 57 δολάρια ανά βαρέλι για πρώτη φορά από τις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, ανέβηκε η τιμή του Brent, την Τετάρτη (13/01), σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της αγοράς.

Ειδικότερα, στις 03:13 (ώρα Ελλάδας), η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Μαρτίου για το Brent αυξήθηκε κατά 0,48% στα 57,03 δολάρια ανά βαρέλι και αυτή των συμβολαίων του Φεβρουαρίου για το WTI κατά 0,66%, στα 53,56 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους, αφενός, λόγω των αισιόδοξων προσδοκιών για ζήτηση και, αφετέρου, στο πλαίσιο των προοπτικών παραγωγής μετά τις αποφάσεις του OPEC+.

Υπενθυμίζεται ότι ο OPEC+, την περασμένη εβδομάδα, επέκτεινε τους τρέχοντες όρους της συμφωνίας για όλες σχεδόν τις χώρες, αλλά η Ρωσία και το Καζακστάν μπόρεσαν να αυξήσουν την παραγωγή τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ενώ η Σαουδική Αραβία και ορισμένοι άλλοι συμμετέχοντες, αντίθετα, αποφάσισαν να τη μειώσουν περαιτέρω.

Tags:
Πετρέλαιο, τιμή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK