00:34 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία σύγχρονων πολυτελών τουριστικών υποδομών σε έκταση 161 στρεμμάτων, ενώ θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια.

Το «πράσινο» φως πήρε η μεγάλη τουριστική επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων που αναμένεται να μετατρέψει τον «παράδεισο» του Αριστοτέλη Ωνάση, σε πολυτελές θέρετρο υψηλών προδιαγραφών.

Το συγκεκριμένο έργο θα δώσει άλλη πνοή, για την ακρίβεια... VIP στον ελληνικό τουρισμό, καθώς η οικογένεια του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, στον οποίο είχε πωληθεί το ιδιωτικό νησί, έλαβε την άδεια να υλοποιήσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό της.

Την Τετάρτη (13/01) δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, η οποία προβλέπει την έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου της οικογένειας «Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας» στη νήσο Σκορπιός.

Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια και αφορά στη δημιουργία σύγχρονων πολυτελών τουριστικών υποδομών σε έκταση 161 στρεμμάτων στη νήσο Σκορπιός.

Η επένδυση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το κύριο τουριστικό συγκρότημα, κέντρο πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων, φάρμα, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων.

Όπως τόνισε άλλωστε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης:

«Tο Υπουργείο Ανάπτυξης με εξαιρετικά ταχείς διαδικασίες προχώρησε στην έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου για τον Σκορπιό. Ένα έργο εμβληματικής σημασίας, το οποίο επίσης για αρκετό καιρό παρέμεινε στα συρτάρια και τώρα προχωρά για να δώσει στη χώρα μας θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία. Στηρίζουμε απόλυτα την επένδυση αυτή και με αγωνία περιμένουμε να την δούμε να υλοποιείται και να απολαμβάνει ο ελληνικός λαός».

Το επενδυτικό σχέδιο

Η επένδυση που θα αναπτυχθεί στο νησί Σκορπιός, από την εταιρεία ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ, περιλαμβάνει κύριο τουριστικό συγκρότημα δυναμικότητας 84 κλινών, υποδομές ψυχαγωγίας με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 250 επισκεπτών και υποδομές για την εξυπηρέτηση του προσωπικού.

Το Κύριο Τουριστικό Συγκρότημα 9784,43 τ.μ. περιλαμβάνει:

  • Την Προεδρική Σουίτα και πανταχόθεν ελεύθερες βίλες, με τις κεντρικές εγκαταστάσεις βοηθητικών λειτουργιών (όλα νέα κτίρια συνολικής δόμησης 9.420,00 τ.μ.).
  • Τη «Ροζ Βίλα», υφιστάμενο διώροφο κτίριο με συνολική δόμηση 364,43 τ.μ., με χρήση τουριστικού καταλύματος.
  • «Βίλες Κύριου Τουριστικού Συγκροτήματος», με συνολική δόμηση 1.320,00 τ.μ., που αφορά την κατασκευή τεσσάρων νέων πολυτελών κατοικιών με χρήση τουριστικών καταλυμάτων.

Όπως επίσης:

  • «Πολυαθλητικό Κέντρο», το οποίο περιλαμβάνει το «Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων», ένα νέο κτήριο δόμησης 4.000 τ.μ. στο οποίο χωροθετούνται χρήσεις που εξυπηρετούν πολυλειτουργικές τουριστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
  • Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων Ανατολικής Παραλίας.
  • Βοηθητικά κτήρια για το προσωπικό, ελικοδρόμιο, στάβλους, αμφιθέατρο, επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων κ.λπ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το έργο έχει προϋπολογισμό 165 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 130 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του.

Tags:
ξενοδοχείο, τουριστικό θέρετρο, ιδιωτικό νησί, επένδυση, οικονομία, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Σκορπιός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK