17:28 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1142)
0 01
Βρείτε μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς.

Τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το άνοιγμα του λιανεμπορίου εξέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, σημειώνοντας πως κύριος στόχος είναι να ξεκινήσει το click away και -αν το επιτρέπουν τα δεδομένα- το click in shop.

«Εμείς στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε κατ’ ουσίαν τα μέτρα και τους κανόνες που προτείνουμε στην Επιτροπή, προκειμένου η επιτροπή να λάβει την απόφασή της, καθότι έχει το μοντέλο. Στο μοντέλο αυτό βάζει την κινητικότητα που δημιουργεί το καθετί. Έχουμε λοιπόν οριστικοποιήσει ότι την Παρασκευή η επιτροπή θα αποφασίσει, αφού θα λάβει υπόψιν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και αυτά τα οποία έχουμε προτείνει εμείς ως πιθανή έναρξη της αγοράς, που είναι το click away, όπως αναφέρθηκε και χθες ο πρωθυπουργός. Μια πιθανότητα υπάρχει να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν και με ραντεβού τα καταστήματα, αυτό δεν είναι σίγουρο όμως. Αυτές οι προτάσεις υπάρχουν στο τραπέζι. Το τι θα αποφασίσει η επιτροπή θα πρέπει να το περιμένουμε» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8.

Οι Παρασκευές θα είναι ημέρες αποφάσεων και ανακοινώσεων καθώς αυτή την ημέρα θα «κατατίθενται οι προτάσεις και από εκεί και πέρα γίνεται συζήτηση και στο τέλος καταλήγουν σε μια πρόταση που τελικά ο πρωθυπουργός λαμβάνει την απόφαση που ανακοινώνεται στις 6 το απόγευμα από τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας».

Επανερχόμενος στο άνοιγμα της αγοράς, επεσήμανε πως κάθε κίνηση θα αφορά άνοιγμα καταστημάτων με… ραντεβού.

«Πέραν του click away, συζητείται να λειτουργήσει η αγορά με ραντεβού εντός του καταστήματος. Πάντα, όμως, μιλάμε με ραντεβού. Και το click away είναι με ραντεβού και η είσοδος στο κατάστημα θα είναι με ραντεβού με την ίδια διαδικασία που είχαμε περιγράψει. Υπάρχει πρόβλεψη τι κινητικότητα θα δημιουργήσει το κάθε μέτρο που προστίθεται και οι ειδικοί θα αποφασίσουν ποιο μέτρο χωρά στο μοντέλο τους».

Ερωτώμενος για το πότε θα ανοίξει πλήρως η αγορά, επεσήμανε πως είναι δύσκολο να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, καθώς είναι οι ειδικοί αυτοί που παρακολουθούν τις τάσεις και μπορούν να κρίνουν.

«Από εκεί και πέρα, όπως το κάναμε τον Μάιο έτσι θα γίνει και τώρα. Είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων (σ.σ. το άνοιγμα). Πρέπει να περιμένουμε».

Θέμα:
Lockdown (1142)
Tags:
click in shop, click away, λιανεμπόριο, αγορά, Κυβέρνηση, Νίκος Παπαθανάσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK