03:47 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πώς θα δοθεί το επίδομα των 400 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες. Τι δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Το πώς θα χορηγηθεί το επίδομα των 400 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους, γεωτεχνικούς) περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στους επικεφαλής των επιστημονικών φορέων.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, θα τεθεί «πλαφόν» στο οικογενειακό εισόδημα για το 2020.

Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι και η μείωση των εσόδων των δικαιούχων για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Όπως έγινε γνωστό, για την καταβολή του επιδόματος θα πρέπει να υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση-αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Προκειμένου να γίνει αποδεικτή, θα πρέπει πρώτα οι δυνητικά δικαιούχοι να έχουν υποβάλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Στη συνέχεια θα υπάρχει αυτοματοποιημένος έλεγχος για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, για να χορηγηθεί η ενίσχυση, με διασταύρωση των σχετικών στοιχείων στις πλατφόρμες των ΕΡΓΑΝΗ και ΑΑΔΕ.

Το αρχείο με την αναλυτική κατάσταση των δικαιούχων που θα προκύψει, θα αποσταλεί στη συνέχεια στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ο οποίος θα προχωρήσει στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης.

Σημειώνεται ότι το σχετικό κονδύλι θα προέλθει από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων, που προβλέπεται στον ν. 3986/2011.

Tags:
Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργείο Εργασίας, επίδομα, επιστήμονες, επίδομα 400 ευρώ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK