19:16 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ύστερα από την απότομη αύξηση στις τιμές των Bitcoin, τα τελευταία 24ωρα έχει αρχίσει μια μικρή πτώση της τάξεως του 10% στην αγοραία αξία.

Σημαντική μείωση στην αξία του είδε το δημοφιλές κρυπτονόμισμα Bitcoin, αφού υποχώρησε περίπου 10% τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συνολική αγοραία αξία όλων των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες 48 ώρες.

Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε στα 31.375 δολάρια, έχοντας χάσει σχεδόν 10%, σύμφωνα με το Coinmarketcap.com. Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα σημείωσε πτώση της τάξεως περίπου 18% την περασμένη εβδομάδα.

Το Bitcoin ξεκίνησε μια σημαντική ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, φτάνοντας μάλιστα να συναλλάσσεται μέχρι και 41.940 δολάρια νωρίτερα αυτόν τον μήνα, πριν από την πρόσφατη απότομη πτώση του.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει αγοραίας αξίας, το ether, σημείωσε πτώση επίσης περίπου 10% τις τελευταίες 48 ώρες. Συναλλασσόταν στα 1.238,49 δολάρια, αφού έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών, στα 1.439 δολάρια, την Τρίτη.

Η πτώση σε μεγάλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία προκάλεσε τεράστια πτώση στην αγοραία αξία όλων των κρυπτονομισμάτων, από περίπου 1,06 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κάτω από 920 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι παράγοντες της αύξησης των τιμών των κρυπτονομισμάτων

Παρά την τελευταία πτώση, το Bitcoin εξακολουθεί να έχει σημειώσει αύξηση πάνω από 150% τους τελευταίους τρεις μήνες.

Οι ειδικοί συνέδεσαν αυτή την άνοδο με διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου ενδιαφέροντος από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές. Η πρόσφατη αύξηση των τιμών του Bitcoin ενισχύθηκε επίσης, από τη μαζική εκροή επενδυτών από χρυσό, η οποία είναι συνήθως η προτιμώμενη αντιστάθμιση πληθωρισμού για τους εμπόρους.

Tags:
χρυσός, χρηματιστήρια, χρηματιστήριο, Bitcoin, κρυπτονομίσματα, οικονομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK