05:17 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2036)
0 11
Βρείτε μας

Τη «χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών» είπε, τη Δευτέρα (25/01), πως βιώνουμε ο Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια του μηνύματός του στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum του Νταβός.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, είπε τη Δευτέρα (25/01) ότι ως αποτέλεσμα της πανδημίας της νόσου COVID-19, ο κόσμος έχει εισέλθει στη χειρότερη οικονομική κρίση εδώ και 100 χρόνια. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στον ιστότοπο του ΟΗΕ, ο Γκουτέρες δήλωσε κατά την ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum του Νταβός:

«Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (λόγω της πανδημίας) και είμαστε στη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών».

Ο διπλωμάτης πιστεύει ότι η πανδημία έχει αποκαλύψει παγκόσμια προβλήματα όπως είναι η ανισότητα μεταξύ ανθρώπων και χωρών, η αστάθεια των «κρίσεων για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα» και, σύμφωνα με τον ίδιο, «η εισαγωγή του πολέμου με τη φύση» οδηγεί στο γεγονός ότι εκείνη «αντεπιτίθεται» οπότε ο Γκουτέρες καλεί τον κόσμο σε διάλογο και συνεργασία.

Χαρακτηριστικά, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ανέφερε:

«Οι κυβερνήσεις, οι διεθνείς οργανισμοί, ο ιδιωτικός τομέας, η κοινωνία των πολιτών και οι πόλεις πρέπει να συνεργαστούν».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τόνισε ότι το 2021 ο κόσμος έχει μια μοναδική ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την ανάκαμψη από την πανδημία για να «μετακινηθεί από την ευθραυστότητα στην ανθεκτικότητα».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2036)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ, ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, Οικονομική κρίση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK