Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα επιστημόνων, λέγοντας πως χτες άνοιξε η πλατφόρμα και αναμένεται να λάβουν βοήθημα ύψους 40 ευρώ.
Σύμφωνα με τον διοικητή που μίλησε στο ΜΕGA το επίδομα αφορά: Μηχανικούς, αρχιτέκτονες, δικηγόρους, λογιστές, οικονομολόγους, δικαστικούς επιμελητές, ιατρούς, οδοντίατρους, κτηνίατρους και γεωτεχνικούς.
«Αυτές οι κατηγορίες θα μπορούν να μπουν και να κάνουν αίτηση στο supportemployees.services.gov.gr» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
Πάντως, ο κ. Πρωτοψάλτης, στην εν λόγω διαδικασία υπάρχουν κριτήρια.
- Για όσους ελεύθερους επαγγελματίες έκαναν έναρξη επαγγέλματος έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει να έχουν μείωση τζίρου εσόδων της τάξης του 20% για το 2020, για το διάστημα Απρίλιος-Δεκέμβριος.
- Το οικογενειακό τους εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.
- Για τους νέους επαγγελματίες που έκαναν έναρξη μετά τον Ιανουάριο του 2017, ισχύ έχει μόνο το εισοδηματικό κριτήριο των 30.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Σπύρο Πρωτοψάλτη τα χρήματα στους δικαιούχους θα καταβληθούν μέχρι τις αρχές Μαρτίου.
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)