01:16 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Για το εάν μένουν πολλοί εκτός του προγράμματος, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, ξεκαθάρισε πως τα μέτρα στήριξης τα παίρνει η κυβέρνηση.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα επιστημόνων, λέγοντας πως χτες άνοιξε η πλατφόρμα και αναμένεται να λάβουν βοήθημα ύψους 40 ευρώ.

Σύμφωνα με τον διοικητή που μίλησε στο ΜΕGA το επίδομα αφορά: Μηχανικούς, αρχιτέκτονες, δικηγόρους, λογιστές, οικονομολόγους, δικαστικούς επιμελητές, ιατρούς, οδοντίατρους, κτηνίατρους και γεωτεχνικούς.

«Αυτές οι κατηγορίες θα μπορούν να μπουν και να κάνουν αίτηση στο supportemployees.services.gov.gr» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Πάντως, ο κ. Πρωτοψάλτης, στην εν λόγω διαδικασία υπάρχουν κριτήρια.

  • Για όσους ελεύθερους επαγγελματίες έκαναν έναρξη επαγγέλματος έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει να έχουν μείωση τζίρου εσόδων της τάξης του 20% για το 2020, για το διάστημα Απρίλιος-Δεκέμβριος.
  • Το οικογενειακό τους εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.
  • Για τους νέους επαγγελματίες που έκαναν έναρξη μετά τον Ιανουάριο του 2017, ισχύ έχει μόνο το εισοδηματικό κριτήριο των 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Πρωτοψάλτη τα χρήματα στους δικαιούχους θα καταβληθούν μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

 

Tags:
επίδομα, επιστήμονες, επιστήμονας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK