08:34 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Τέλη κυκλοφορίας (34)
0 12
Βρείτε μας

Στα τέλη κυκλοφορίας, στο επίδομα θέρμανσης, στις ηλεκτρονικές αποδείξεις, αλλά και στην προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Δεν θα δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει σκέψη για νέα παράταση, αλλά δεν βρίσκονται στο τραπέζι ούτε στοχευμένες μειώσεις ή διευκολύνσεις στην πληρωμή που πρέπει να γίνει μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αλλαγών στα τεκμήρια διαβίωσης λόγω των μειωμένων εισοδημάτων όσων πλήττονται από την πανδημία, διευκρίνισε πως ούτε αυτό βρίσκεται στις προθέσεις της κυβέρνησης (σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 21 εκατ. ευρώ, με τα 11 εκατ. ευρώ να αφορούν νοικοκυριά), ενώ για την υποχρέωση ηλεκτρονικών συναλλαγών ύψους τουλάχιστον 30% του εισοδήματος, ανέφερε ότι αυτό θα αποφασιστεί όταν υπάρχουν και θα εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα για τις συναλλαγές την περίοδο της πανδημίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση καλύπτει μέρος των απωλειών όσων πλήττονται από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά αδυνατεί να καλύψει το σύνολο των απωλειών λόγω έλλειψης χρημάτων στα ταμεία.

Σε ό,τι αφορά, δε, την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους περίπου 25.000 δικαιούχους που δεν έχουν δώσει ακόμα το IBAN να το κάνουν μέχρι τις 10:00 σήμερα (09/02) το πρωί, ώστε να πάρουν τα χρήματά τους το απόγευμα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όπως υπήρξε πρόβλεψη για όσους έβαλαν πετρέλαιο τον Ιανουάριο του 2021, θα υπάρξει πρόβλεψη και για αυτούς που θα βάλουν πετρέλαιο τον Φεβρουάριο.

Αναφορικά με την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων, παρέπεμψε στο καλοκαίρι όταν και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ενώ για τις επιταγές που σφραγίστηκαν μέσα στον Ιανουάριο και πριν τη νομοθετική ρύθμιση για την παράταση στην πληρωμή τους, υπογράμμισε ότι η ρύθμιση θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα.

Για την περίπτωση της επιβολής προστίμου σε ηλικιωμένη στη Λαμία σημείωσε ότι «κοινωνικές ευαισθησίες έχουν όλοι» και για το λόγο αυτό μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής και του ζήτησε να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διαγραφή του προστίμου.

Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε την υποχρέωση να παρέμβει αφού είχε προηγηθεί καταγγελία.

Ερωτηθείς, τέλος, για τις πληροφορίες που φέρουν την Αττική ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown, κατέστησε σαφές ότι σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το όποιο δημοσιονομικό κόστος.

Θέμα:
Τέλη κυκλοφορίας (34)
Tags:
ηλεκτρονικές αποδείξεις, επίδομα θέρμανσης, Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τέλη κυκλοφορίας 2021, τέλη κυκλοφορίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK