12:39 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1652)
0 02
Βρείτε μας

Όλα δείχνουν νέα μέτρα στην Αττική και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, αναμένει με «κομμένη ανάσα» την ανακοίνωση της απόφασης, μιας και τα καταστήματα θα κλείσουν σε ενδεχόμενο ολικού lockdown στην Αττική.

Με «κομμένη την ανάσα», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης αναμένει την ανακοίνωση της απόφασης για την ολικό lockdown στην Αττική (με κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων του, του λιανεμπορίου και λοιπών δραστηριοτήτων), λόγω της εκτός ελέγχου διασποράς του κορονοϊού εντός των τειχών του λεκανοπεδίου. Το ολικό lockdown στην Αττική είναι κάτι που απεύχεται, όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Παρόλο που φαίνεται προς τα πού εξωθεί η μαθηματική εξίσωση της πανδημίας, λόγω του ιικού φορτίου, στην επικοινωνία που είχαμε, αρνείται να προεξοφλήσει τι θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, πιθανότατα απόψε, και αν το γενικό lockdown θα μπει σε ισχύ την Πέμπτη, την Παρασκευή ή τη Δευτέρα, παρότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Εμπορίου.

«Δεν θέλω να προτρέψω και να λέω τι καταστροφή θα συμβεί στον κλάδο μας να κλείσουμε πάλι. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο εμπορικός κόσμος περιμένει για άλλη μια φορά με κομμένη την ανάσα τις ανακοινώσεις που φαίνεται πως τον φέρνουν αντιμέτωπο σε μια ακόμη σκληρότερη πραγματικότητα».

Σε παλαιότερη συνομιλία του Sputnik μαζί του, στις 29 Ιανουαρίου, ο κ. Καφούνης μας έλεγε «θα παλέψουμε για να μην έχουμε τρίτο lockdown» κι ότι «αν δεν ανοίγαμε τώρα, θα χάναμε έναν στους δύο».

Αν ξανακλείσουν έναν μήνα μετά την επανεκκίνηση τι θα συμβεί;

Με κομμένη ανάσα αναμένει, στο μεταξύ, τα πορίσματα της έκτακτης σύσκεψης των λοιμωξιολόγων και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης Π. Σταμπουλίδης, ο οποίος επίσης δεν θέλει να προβεί σε δήλωση αναφορικά με το σχεδόν σίγουρο νέο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

«Δεχόμαστε πιέσεις από τους εμπορικούς συλλόγους, όπως είναι φυσικό. Αν η επιτροπή αποφανθεί απόψε ότι κλείνει το λιανεμπόριο και οι λοιπές δραστηριότητες, φυσικά θα πρέπει να κλείσουν τα πάντα. Το τι θα γίνει μετά θα το συζητήσουμε από αύριο» σχολίασε λακωνικά στο Sputnik.

Θέμα:
Lockdown (1652)
Tags:
λιανεμπόριο, μαγαζιά, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα, Αττική, νέα μέτρα, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Νίκος Χαρδαλιάς, Σταύρος Καφούνης, COVID-19, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK