10:35 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Τέλη κυκλοφορίας (35)
0 0 0
Βρείτε μας

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων μπορούν να καταβληθούν έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, δηλαδή στις 26 Φεβρουαρίου.

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, δηλαδή μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου έχουν την ευκαιρία οι ιδιοκτήτες οχημάτων να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2021.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη ημερομηνία για την καταβολή των τελών, ισχύει και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Πώς μπορείτε να πληρώσετε

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με τον QR κωδικό, ο οποίος περιλαμβάνεται στο ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας, με τους πολίτες να μπορούν να σκανάρουν τον κωδικό αυτό και να πληρώσουν τα τέλη μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Άλλος τρόπος πληρωμής των τελών μπορεί να γίνει με καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Διευκρινίζεται πως στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών των τραπεζών (ΑΤΜ), η πληρωμή μπορεί να γίνει επίσης μέσω του QR κωδικού

Επίσης από φέτος υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, η οποία πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF.

Οι κάτοχοι οχημάτων μπορούν να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), είτε με κωδικούς TAXISnet είτε χωρίς

Τα πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν

Εάν τα τέλη κυκλοφορίας δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα, επιβάλλεται πρόστιμο, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

  • Είναι ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ.
  • Στο ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ ή φορτηγό ή λεωφορείο.
  • Στα 30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
Θέμα:
Τέλη κυκλοφορίας (35)
Tags:
καταβολή, τέλη κυκλοφορίας 2021, τέλη κυκλοφορίας, Υπουργείο Οικονομικών, οχήματα σε ακινησία, Ι.Χ. οχήματα, οχήματα, όχημα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK