03:59 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, με τροπολογία για τη χορήγηση προκαταβολής σύνταξης αλλά και βουλευτικές τροπολογίες.

Κατατέθηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, η τροπολογία για τη χορήγηση προκαταβολής σύνταξης καθώς και η απαγόρευση της μετακίνησης υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ, του Υπουργείου Εργασίας.

Στην τροπολογία, μεταξύ άλλων περιέχονται και ρυθμίσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο του ίδιου νομοσχεδίου, υπάρχουν και βουλευτικές τροπολογίες του ΚΙΝ.ΑΛ. και του ΚΚΕ που αφορά στην επέκταση της «προσωπικής διαφοράς» καθώς και τροπολογία του ΜέΡΑ25 που αφορά στη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, οι βουλευτικές τροπολογίες είναι οι εξής:

  • Τροπολογία βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ. με την οποία, η προσωπική διαφορά του άρθρου 27 του ν. 4354/2015, που επεκτάθηκε με το άρθρο 45 του ν.4569/2018, να χορηγείται σε όλους τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.), που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί μετά την 1.11.2011 και σε αυτούς που αντιστοίχως προσλαμβάνονται ή μετατάσσονται μετά τη δημοσίευση παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευομένων από αυτό νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.E.), καθώς επίσης και ως διοικητικό προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου Κράτους (Ν.Σ.Κ.) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ελ.Συν.).
  • Τροπολογία βουλευτών του ΚΚΕ για την επέκταση της προσωπικής διαφοράς του άρθρου 45 ν.4569/2018 και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών του ίδιου άρθρου που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί από τις 11.10.2018 και μετά.
  • Τροπολογία βουλευτών του ΜέΡΑ25 για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ (17%, 9% και 4%) στα 27 από τα 32 νησιά του Αιγαίου, για τα οποία ο ΦΠΑ είχε αυξηθεί στο 24%, 13% και 6% από 1/1/2018.
Tags:
ΜέΡΑ25, ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ, Βουλή, τροπολογία, Νομοσχέδιο, σύνταξη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK