01:04 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 23
Βρείτε μας

O Έλον Μασκ είναι ήδη υπεύθυνος για τα επίπεδα ρεκόρ στις τιμές που καταγράφουν τους τελευταίους δύο μήνες το Bitcoin και το Dodgecoin.

Ο Έλον Μασκ κατάφερε και πάλι απλά με ένα tweet του να αυξήσει την τιμή ενός κρυπτονομίσματος, αν και δεν είναι απαραίτητο ότι αυτή τη φορά το έκανε συνειδητά.

Σε ερώτηση που έθεσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance Τσανγκπενγκ Ζάο, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla απάντησε ότι αν ήταν να φτιάξει ένα δικό του κρυπτονόμισμα αυτό θα ήταν σίγουρα το «MarsCoin».

Ωστόσο, ο Μασκ πιθανώς δεν γνώριζε ότι ήδη υπάρχει κρυπτονόμισμα που ονομάζεται έτσι το οποίο μάλιστα δημιουργήθηκε το 2014 ως «μοντέλο δημόσιας χρηματοδότησης για τον αποικισμό του διαστήματος».

Έτσι το κρυπτονόμισμα σημείωσε απότομη άνοδο στην τιμή μετά το tweet του Μασκ και από τα 0,07 δολάρια εκτοξεύτηκε στα 2,5 δολάρια. Ωστόσο αργότερα έπεσε και σταθεροποιήθηκε στα 0,5 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του Bitcoin ανέβηκε στα ύψη καθώς η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, του Έλον Μασκ, επιβεβαίωσε επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο κρυπτονόμισμα.

Το γενικότερο «ράλι» ανόδου που σημειώνει το Bitcoin φέρεται να καθοδηγείται από μια παγκόσμια μετατόπιση των επενδυτών και της γενικότερης δημόσιας στάσης έναντι των κρυπτονομισμάτων.

Tags:
Bitcoin, κρυπτονομίσματα, Έλον Μασκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK