12:15 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Τέλη κυκλοφορίας (34)
0 10
Βρείτε μας

Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την ελάφρυνση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό.

Τη μείωση των τελών κυκλοφορίας του 2021 για τα τουριστικά λεωφορεία ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, επέρχονται οι εξής αλλαγές: 

  • Για την Α' κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.
  • Για τη Β' κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Παράλληλα, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες» αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. 

Θέμα:
Τέλη κυκλοφορίας (34)
Tags:
Υπουργείο Οικονομικών, λεωφορεία, τέλη κυκλοφορίας, τέλη κυκλοφορίας 2021
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK