12:48 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Τέλη κυκλοφορίας (34)
0 0 0
Βρείτε μας

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας των ιδιοκτητών οχημάτων.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, έχουν την ευκαιρία να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 οι ιδιοκτήτες οχημάτων. Διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσουν το προβλεπόμενο πρόστιμο για εκπρόθεσμη καταβολή, αν δεν καταβάλουν το απαιτούμενο ποσό.

Πώς γίνεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν μέχρι την Παρασκευή να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, χρησιμοποιώντας τον QR κωδικό που υπάρχει στο ειδοποιητήριο που έχουν λάβει. Σκανάροντας τον συγκεκριμένο κωδικό και με τη χρήση mobile banking, μπορούν να διεκπεραιώσουν την υποχρέωσή τους, χωρίς να χρειαστεί να γράψουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό των τελών.

Η καταβολή των τελών μπορεί να πραγματοποιηθεί και με την πληρωμή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Διευκρινίζεται πως στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών των τραπεζών (ΑΤΜ), η πληρωμή μπορεί να γίνει επίσης μέσω του QR κωδικού

Επίσης, από φέτος, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, η οποία πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF.

Οι κάτοχοι οχημάτων μπορούν να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), είτε με κωδικούς TAXISNET είτε χωρίς. 

Τα πρόστιμα πρόστιμα που προβλέπονται για όσους δεν πληρώσουν

Στην περίπτωση που τα τέλη κυκλοφορίας δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα, επιβάλλεται πρόστιμο, το οποίο εξαρτάται από το είδος του οχήματος.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα αναλογούν ως εξής:

  • Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ.
  • Στο ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ ή φορτηγό ή λεωφορείο.
  • Στα 30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
Θέμα:
Τέλη κυκλοφορίας (34)
Tags:
taxisnet, ΑΑΔΕ, πρόστιμο, μοτοσυκλέτα, Ι.Χ. οχήματα, οχήματα, τέλη κυκλοφορίας 2021, τέλη κυκλοφορίας, Υπουργείο Οικονομικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK