ΟΜΟΡΦΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι στατιστικές αποκαλύπτουν το πιο ασυνήθιστο χρωματικό ταίριασμα σε ένα πρόσωπο, το οποίο μάλιστα δεν συνδέεται μόνο με την εμφάνιση αλλά και με την υγεία μας.

Οι άνθρωποι με κόκκινα μαλλιά σπανίζουν, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν το συγκεκριμένο χρώμα των μαλλιών συνυπάρχει με το πιο σπάνιο χρώμα ματιών, που είναι το μπλε. Πράγματι, σύμφωνα με το Medical Daily, που καλύπτει θέματα υγείας και επιστήμης, και τα δύο χαρακτηριστικά είναι υπολειπόμενα, όπως προσδιορίζονται όσα χρειάζονται δύο αντίγραφα του γονιδίου για να εκφραστούν – δηλαδή, έχουν πολύ χαμηλή συχνότητα.

Συγκεκριμένα, καθώς τα κόκκινα μαλλιά έχουν συχνότητα 1-2% στον παγκόσμιο πληθυσμό και τα μπλε μάτια συναντώνται στο 17%, ο συνδυασμός τους είναι ο πιο σπάνιος που μπορεί να προκύψει: εκτιμάται ότι ανέρχεται, όπως γράφει το Medical Daily, μόλις στο 0,17% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το φυσικό κόκκινο χρώμα των μαλλιών, ωστόσο, δεν καθορίζει μόνο την εμφάνιση αλλά και άλλα γενετικά χαρακτηριστικά που συνδέονται συνολικά με τον οργανισμό και την υγεία. Μεταξύ άλλων, όπως έχουν δείξει μελέτες, οι άνθρωποι με κόκκινα μαλλιά χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα αναισθητικού πριν από μια επέμβαση (PMC), είναι πιο ευαίσθητοι στην αίσθηση του κρύου και του ζεστού (PMC) και πιο επιρρεπείς σε μελανιές (Anesthesia & Analgesia).

 

Σχετικά:

Κοσμήματα προσώπου: Από τα editorial μόδας στις καθημερινές εμφανίσεις
Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά από το άγχος
Αξίζουν τα χρήματά τους: Επτά εμβληματικά κραγιόν που είναι εγγυημένες επενδύσεις
Tags:
υπολειπόμενα χαρακτηριστικά, γονίδια, μπλε μάτια, κόκκινα μαλλιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK