07:22 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΜΟΡΦΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Η πανδημία του κορονοϊού COVID-19 αλλάζει και τη διαδικασία μακιγιάζ και περιποίησης του προσώπου μας. Ποια μέτρα προστασίας πρέπει να λάβουμε σήμερα κιόλας;

Η απειλή του νέου κορονοϊού επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, ωθώντας μας να λάβουμε πιο σχολαστικά μέτρα προσωπικής υγιεινής. Ιδιαίτερα αν συνεχίζουμε να βγαίνουμε καθημερινά –για παράδειγμα, αν η εργασία μας δεν επιτρέπει τη δουλειά από το σπίτι– πρέπει να αλλάξουμε και τη ρουτίνα μακιγιάζ και περιποίησης του προσώπου μας.

Παρόλο που αυτή την περίοδο δεν έχουμε, ούτως ή άλλως, τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα επαγγελματικό μακιγιάζ (οπότε δεν ερχόμαστε σε επαφή με κοινόχρηστα εργαλεία και προϊόντα), σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε π.χ. με την αδερφή ή τη συγκάτοικό μας τα ίδια εργαλεία για το makeup και την περιποίηση του προσώπου, καλό είναι να τα απολυμαίνουμε πριν και μετά από κάθε χρήση με ένα προϊόν που περιέχει 70% αλκοόλ, ιδιαίτερα αν είναι φτιαγμένα από πλαστικό ή ανοξείδωτο ατσάλι – δύο υλικά όπου, σύμφωνα με νέα έρευνα (The New England Journal of Medicine), ο ιός μπορεί να επιβιώσει έως και 72 ώρες.

Λιγότερο ξεκάθαρο παραμένει, ωστόσο, αν ο SARS-CoV-2 επιβιώνει μέσα στα ίδια τα καλλυντικά. Η Δρ. Άντζελα Ράσμουσεν, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, είπε στο InStyle ότι οι επιστήμονες προς το παρόν δεν γνωρίζουν «πόσο παραμένει ο κορονοϊός στα προϊόντα ομορφιάς».

Σε κάθε περίπτωση, αν νοσήσετε, διακόψτε τη χρήση όχι μόνο των εργαλείων αλλά και των προϊόντων ομορφιάς που χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα. Ακόμα και αν έχετε συμπτώματα που δημιουργούν υποψίες για κορονοϊό, χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα ώστε σε περίπτωση που κάνετε το τεστ και βγει θετικό, να μη χρειαστεί να πετάξετε ολόκληρο το περιεχόμενο του μπουντουάρ σας.

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσετε στον καθαρισμό των πινέλων και των σφουγγαριών, που όπως επισημαίνει η makeup artist Άιβι Μπόιντ στο Insider πρέπει να γίνεται ούτως ή άλλως μία φορά την εβδομάδα, και στην περίοδο της πανδημίας ακόμα συχνότερα: «Εγώ πλένω τα δικά μου πινέλα κάθε δύο μέρες περίπου» λέει και προσθέτει: «Να θυμάστε επίσης ότι τα πινέλα παραμένουν καθαρά μόνο αν είναι καθαρά και τα χέρια σας, γι’ αυτό πλύνετε και τα χέρια σας προτού βαφτείτε».

Πώς απολυμαίνουμε τα καλλυντικά του νεσεσέρ

Και τι κάνουμε με τα προϊόντα ομορφιάς που μεταφέρουμε καθημερινά στο νεσεσέρ και μπορεί π.χ. να ακουμπήσουμε στην τουαλέτα του γραφείου; Για όλα τα προσωπικά αντικείμενα που μας ακολουθούν έξω, η κοσμητολόγος Δρ. Σούτινγκ Χου συνιστά να δημιουργήσουμε δύο ζώνες στο σπίτι: μια «μολυσμένη» και μια καθαρή.

Μόλις επιστρέφουμε σπίτι, «αφήνουμε όλα τα μολυσμένα αντικείμενα στην αντίστοιχη ζώνη. Αφού πλύνουμε τα χέρια μας, απολυμαίνουμε τα αντικείμενα και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στην καθαρή ζώνη». Εκτός αν δεν χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν για πολλές μέρες, οπότε η Δρ. Χου μάς διαβεβαιώνει ότι «αφοπλίζεται» και είναι ασφαλές για χρήση.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)

Σχετικά:

Πώς θα σταματήσουμε να αγγίζουμε συνέχεια το πρόσωπό μας – Πρακτικές συμβουλές
Οκτώ σημεία του σπιτιού που ξεχνούν να καθαρίσουν ακόμα και οι πιο σχολαστικοί
Κορονοϊός: Πώς να πλύνετε τα ρούχα σας αν πρέπει να βγείτε από το σπίτι;
Tags:
καλλυντικά, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK