07:05 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Αυτή η αρσενική χελώνα πέρασε 50 χρόνια στην αιχμαλωσία, προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής του υπό εξαφάνιση είδους του με χελώνες των Γκαλαπάγκος. Σ’ αυτό το διάστημα ο Ντιέγκο έκανε περισσότερους από 1.800 απογόνους και τώρα ήρθε η ώρα να βγει στην σεξουαλική «σύνταξη».

Συγκεκριμένα, αυτή η αρσενική χελώνα έζησε στην αιχμαλωσία ολόκληρες δεκαετίες έντονης σεξουαλικής δραστηριότητας, μακριά από την πατρίδα του, αλλά ήρθε η ώρα να επιστρέψει στα Νησιά Γκαλαπάγκος και να αναπαυτεί στις «δάφνες» του.

Ο Ντιέγκο ήταν μία από τις 14 χελώνες που επιλέχθηκαν για να λάβουν σε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής στο νησί Santa Cruz που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, όπως αναφέρει το BBC.

​Το πρόγραμμα στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία κι έτσι γεννήθηκαν περισσότερες από 2.000 τεράστιες χελώνες των Γκαλαπάγκος.

Ενώ ακόμη βρισκόταν στην 1η νεότητά του μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, όπου πήρε και το όνομά του, Ντιέγκο, πριν φύγει στα 1976 για να λάβει μέρος στο εν λόγω πρόγραμμα διάσωσης.

Οι σεξουαλικές επιδόσεις του ήταν μοναδικές και ο Ντιέγκο έπαιξε άριστα το ρόλο του στη σωτηρία του υπό εξαφάνιση είδους της Τεράστιας Χελώνας.

Τον προσεχή Μάρτη, ο Ντιέγκο βγαίνει στη «σύνταξη» και θα επιστρέψει στο νησί Εσπανιόλα, για να συναντηθεί με έναν πληθυσμό 1.800 χελωνών, από τις οποίες τουλάχιστον 40% είναι παιδιά του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από 50 χρόνια το νησί Εσπανιόλα, που θεωρείται ένα από τα παλαιότερα ηφαιστειογενή νησιά Γκαλαπάγκος, είχε μόλις 2 αρσενικά και 12 θηλυκά, από το είδος του Ντιέγκο, αλλά χάρη σ' αυτόν τον αμετανόητο «επιβήτορα» η κατάσταση είναι πια πολύ πιο ελπιδοφόρα για το μέλλον του σπάνιου είδους.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόνο στη Ρωσία: Αρκούδα κάνει κόντρες με αμάξι - Βίντεο

Εκατοντάδες καρχαρίες μαζεύτηκαν σε ρηχά νερά σε κοσμοπολίτικη παραλία - Βίντεο

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK