09:35 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τα αδέσποτα σκυλιά που ποτέ δεν είχαν την παραμικρή επαφή με ανθρώπους παρουσιάζουν την έμφυτη ικανότητα να καταλαβαίνουν συγκεκριμένες ανθρώπινες χειρονομίες παρατηρώντας, σημειώνουν Ινδοί ερευνητές σε πρόσφατη έρευνά τους.

Συγκεκριμένα, βάσει της εν λόγω έρευνας που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση, Frontiers in Psychology, στις 17 Ιανουαρίου, οι Ινδοί ερευνητές κατέληξαν στα σημαντικά αυτά συμπεράσματα, αναφορικά με τα αδέσποτα σκυλιά, μελετώντας πολλά από αυτά σε αρκετές πόλεις, στην Ινδία.

Ειδικότερα, τα αδέσποτα σκυλιά, που δεν είχαν ποτέ «αλληλεπιδράσεις με ανθρώπους», φαίνονται σε θέση να μπορούν να αντιδράσουν σε πολύπλοκες χειρονομίες, κοιτώντας τους ανθρώπους.

Οι ειδικοί ελπίζουν πως η έρευνά τους θα βοηθήσει στις συγκρούσεις σκύλων-ανθρώπων

Στο πλαίσιο της έρευνας, πρόσφεραν στα ζώα δύο κλειστά μπολ και τους έδειξαν το ένα από τα δύο. Περί τα μισά αδέσποτα σκυλιά δεν το πλησίασαν και οι ειδικοί συμπέραναν ότι ήταν εξαιτίας της δυσάρεστης επαφής με ανθρώπους στο παρελθόν. Ωστόσο, μεταξύ των υπολοίπων ζώων, περί το 80% ακολούθησαν σωστά τη χειρονομία.

«Σημαίνει ότι παρακολουθούν τους ανθρώπους προσεχτικά, που τους συναντούν για πρώτη φορά και πως χρησιμοποιούν την έννοια του ανθρώπου για να πάρουν μια απόφαση», ανέφερε η Ανιντίτα Μπάντρα του Ινδικού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας Kolkata, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή τους η ικανότητα δείχνει την «ευφυία και προσαρμοστικότητά τους».

Οι ειδικοί ελπίζουν ότι αυτή η ικανότητα θα μειώσει στις συγκρούσεις μεταξύ των συγκεκριμένων ζώων και των ανθρώπων, που λαμβάνουν χώρα ανά την υφήλιο.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα σκυλιά είναι ευφυή ζώα που μπορούν να συνυπάρξουν μαζί μας», ανέφερε η Ανιντίτα, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι αρκετά ικανά να καταλάβουν τη γλώσσα του σώματος και πρέπει να τους δώσουμε το δικό τους χώρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι κροκόδειλοι της Καραϊβικής: Ατρόμητοι δύτες κολυμπούν δίπλα στα θηρία - Βίντεο

Οπτική ψευδαίσθηση «καίει» το μυαλό: Προς τα πού γυρίζει η γάτα; Βίντεο

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK