15:23 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος πρέσβης στην Σρι Λάνκα, μίλησε στο πρακτορείο Sputnik για το ενδιαφέρον της Σρι Λάνκα προς την πυρηνική ενέργεια.

Το ενδεχόμενο της κατασκευής ενός εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας από τη Ρωσία, στην Σρι Λάνκα, άφησε ανοιχτό ο πρέσβης της χώρας, Γιούρι Ματερίι, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο Sputnik.

Εφόσον η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα επιθυμεί ενέργεια χωρίς ρύπους και σκοπεύει σταδιακά να αντικαταστήσει τον άνθρακα και το πετρέλαιο, με φυσικό αέριο και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, η χρήση πυρηνικής ενέργειας είναι πιθανή, μόνο για μακροπρόθεσμη προοπτική, ενώ σχετικές προσπάθειες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, σημείωσε ο πρέσβης.

«Εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας θα είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας διακυβερνητικής συνεργασίας στο ειρηνικό άτομο. Λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί καθώς και η σταδιακή ανάπτυξη της οικονομίας της Σρι Λάνκα, η κατανάλωση ενέργειας είναι σημαντική. Σε αυτό το πλαίσιο, η ιδέα της κατασκευής ενός εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας, μπορεί να συζητηθεί και μπορεί να εφαρμοστεί σε μακροπρόθεσμη προοπτική» δήλωσε ο Ματερίι.

Ο Ρώσος πρέσβης υπενθύμισε πως η ρωσική εταιρία Rosatom και αρμόδιες υπηρεσίες της Σρι Λάνκα, είχαν πραγματοποιήσει το 2017 τις πρώτες συναντήσεις συμβουλευτικού χαρακτήρα, ύστερα από την παρότρυνση εκ μέρους της Ρωσίας, για μια διακυβερνητική συμφωνία όσον αφορά στην συνεργασία για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένα μισοχτισμένο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας πωλείται στη Ρωσία

Άμεσα ξεκινάει το Πεκίνο την κατασκευή του πρώτου πλωτού πυρηνικού σταθμού

Tags:
Σρι Λάνκα, Ρωσία, πυρηνικό εργοστάσιο, πυρηνικός σταθμός, Rosatom
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK