ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Το όρος Έβερεστ κλείνει από τη βόρεια πλευρά, δηλαδή από της Κίνας, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19, μιας και στη χώρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 81.000 κρούσματα.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 οδήγησε την Κίνα να «βάλει λουκέτο» στη βόρεια πλευρά του όρους Έβερεστ και ως εκ τούτου να απαγορεύσει τις εξορμήσεις.

Ο Λούκας Φούρτενμπαχ, εκπρόσωπος αυστριακής εταιρείας οργάνωσης εκδρομών, είπε σύμφωνα με το AFP:

«Οι κινεζικές αρχές τούς έχουν ενημερώσει ότι το βουνό θα κλείσει από τη βόρεια πλευρά».

Ωστόσο, προς το παρόν, η πλευρά από το Νεπάλ παραμένει ανοιχτή, παρ' όλο που ορισμένες αποστολές έχουν ακυρωθεί, και έχει ζητηθεί ταξιδιωτικό ιστορικό και ιατρική αναφορά δύο εβδομάδων από τους ορειβάτες δύο εβδομάδων προτού αρχίσουν την εκδρομή τους. 

Άλλη εταιρεία οργάνωσης εκδρομών, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, έχει αναβάλει πολλές επισκέψεις στο Έβερεστ, και ο εκπρόσωπος, Άντριαν Μπέιλινγκερ, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το AFP:

«Συμφωνώ με την απόφαση της Κίνας. Είναι υπεύθυνο. Η αναρρίχηση σε ένα βουνό δεν αξίζει σήμερα τον κίνδυνο μετάδοσης».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν περισσότερες από 127.000 περιπτώσεις του κορονοϊού, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Εντούτοις, αν και έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 81.000 κρούσματα στην Κίνα, στο Νεπάλ έχει σημειωθεί μόλις ένα.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, Έβερεστ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK