ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το πρώτο θηλυκό κοάλα, αφού επουλώθηκαν τα εγκαύματα που είχε υποστεί σε πυρκαγιά του περασμένου Οκτωβρίου, μόλις απελευθερώθηκε στο φυσικό περιβάλλον του.

Ενάντια σε όλες τις προβλέψεις, ένα θηλυκό κοάλα, που είχε προσκομιστεί με σοβαρά εγκαύματα στο κτηνιατρικό νοσοκομείο Port Macquarie σε πυρκαγιά του περασμένου Οκτωβρίου, από εκείνες που κατέκαψαν -από το προηγούμενο φθινόπωρο και για μήνες- την Αυστραλία, ανάρρωσε και απελευθερώθηκε ξανά στο φυσικό περιβάλλον του.

Σώζοντας τα κοάλα στην Αυστραλία
© Φωτογραφία : Humane Society International Australia

Η Ανγουέν, όπως είναι το όνομά της, επέστρεψε στο Φυσικό Πάρκο της Λίμνης Ίνες, ανοίγοντας το δρόμο και για άλλα κοάλα: σύμφωνα με το αυστραλιανό μέσο Portnews, ακόμη 26 ζώα που είχαν τραυματιστεί στις φοβερές πυρκαγιές πρόκειται να απελευθερωθούν ξανά στη φύση. Το άλλο καλό νέο, πέρα από την ανάρρωση των κοάλα, είναι ότι το οικοσύστημα στο οποίο στηρίζονται για την επιβίωσή τους ανακάμπτει νωρίτερα από όσο αναμενόταν, λόγω του σημαντικού ύψους βροχής που έχει πέσει στην περιοχή μέσα στους τελευταίους μήνες.

Η Ανγουέν, ωστόσο, έγινε διεθνές σύμβολο της φυσικής τραγωδίας που έπληξε την Αυστραλία πριν από μερικούς μήνες μέσα από τις φωτογραφίες της, ενώ προσκομιζόταν με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Η πρόεδρος του Port Macquarie, Σου Άστον, περιέγραψε την πρόσφατη απελευθέρωσή της στη φύση ως «μια μέρα που ζέστανε την ψυχή μας». Η ίδια πρόσθεσε: «Μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να απελευθερώσουμε τόσο πολλά από τα κοάλα μας πίσω στο φυσικό περιβάλλον τους, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και στο δέντρο όπου ζούσαν πριν».

Η Άστον κατέληξε ως εξής: «Η Άνγουεν ήταν το πρώτο θηλυκό κοάλα που δεχτήκαμε στη διάρκεια της φωτιάς και η ανάρρωσή της υπήρξε εκπληκτική. Σηματοδοτεί μια στιγμή περηφάνιας για την Αυστραλία: το να βλέπουμε τον πληθυσμό των κοάλα μας να ξαναχτίζεται, να συνέρχεται από εκείνη την περίοδο απελπισίας». Μια είδηση αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη - δεν έχει σημασία αν έρχεται από την άλλη άκρη του πλανήτη.

Δείτε την Άνγουεν να μασουλά φύλλα ελεύθερη ξανά:

Σχετικά:

Κορονοϊός: Αγριογούρουνα και αλεπούδες επέστρεψαν στο Μαρόκο εν μέσω καραντίνας - Βίντεο
Βουτώντας με καρχαρίες: Τα εντυπωσιακά πλάσματα του βυθού της Αυστραλίας - Βίντεο
Έτσι φροντίζουν τα ζώα στους ζωολογικούς κήπους κατά τη διάρκεια της καραντίνας
Tags:
περιβάλλον, οικοσύστημα, κοάλα, πυρκαγιές, φωτιά, Αυστραλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK