15:09 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι υπάλληλοι του Paradise Park στην Κορνουάλη δεν είχαν την επιλογή της εξ αποστάσεως εργασίας στην πανδημία του COVID-19, οπότε μετακόμισαν στο σπιτάκι του ζωολογικού κήπου.

Στην πανδημία του νέου κορονοϊού, εργαζόμενοι από όλο τον κόσμο μετατρέπουν το σπίτι σε γραφείο, όμως αυτή η επιλογή δεν υφίστατο για τις υπαλλήλους ενός ζωολογικού κήπου στην Κορνουάλη. Τέσσερις νέες γυναίκες, οι Ίζι, Έμιλι, Λέιλα και Σάρα-Τζέιν προσφέρθηκαν εθελοντικά να μετακομίσουν στο σπιτάκι του Paradise Park, όπως ονομάζεται το καταφύγιο άγριας ζωής στο οποίο δουλεύουν, ώστε να συνεχίσουν από την καραντίνα να φροντίζουν τα ζώα.

«Αναρωτιόμουν πώς θα αντιμετώπιζα αυτή την κατάσταση της κοινωνικής απόστασης, καθώς έχω μια μεγάλη οικογένεια», σχολιάζει η Ίζι Γουΐτλεϊ. «Στο μεταξύ, απελευθερώθηκε το σπίτι που βρίσκεται στο εσωτερικό του ζωολογικού κήπου, οπότε εγώ και άλλες τρεις φύλακες μετακομίσαμε εκεί».

Αυτή τη στιγμή το Paradise Park φιλοξενεί σχεδόν 1.200 πτηνά και θηλαστικά, από φλαμίνγκο μέχρι πάντα. Οι φύλακες σε καραντίνα έχουν αναλάβει ένα πλήθος καθηκόντων, όπως να τα ταΐζουν, να καθαρίζουν τους χώρους όπου ζουν, να τους δίνουν φάρμακα, αλλά και να σχεδιάζουν δραστηριότητες. Ευτυχώς, έχουν και τη βοήθεια άλλων υπαλλήλων του ζωολογικού κήπου, που τις επισκέπτονται περιστασιακά και, τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας, συνεισφέρουν στη συντήρηση του χώρου.

Οι τέσσερις γυναίκες δεν κάνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα, αλλά προσπαθούν ακόμα και να κρατήσουν τις παλιές ρουτίνες των ζώων. Για παράδειγμα, πριν από την καραντίνα οι πιγκουίνοι είχαν συνηθίσει καθημερινά στις 11 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι να απολαμβάνουν τη φροντίδα των επισκεπτών, που τους τάιζαν, τους χάιδευαν και έπαιζαν μαζί τους.

«Για να είμαστε έτοιμοι όταν θα ανοίξουμε ξανά, διατηρούμε αυτές τις ρουτίνες. Επιπλέον, συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε τους αετούς, τους γύπες, τα γεράκια, τους παπαγάλους μακάο και άλλα είδη που τα καλοκαίρια κάνουν επιδείξεις πτήσεων».

Ωστόσο ο ζωολογικός κήπος μετά την αναστολή της λειτουργίας του δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα λειτουργικά του έξοδα. Έτσι, το προσωπικό του έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή καμπάνια για να τα καλύψει. Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να συνεισφέρετε εδώ.

Σχετικά:

Στέλιος Κερασίδης: Ο 7χρονος ταλαντούχος πιανίστας συνέθεσε το «Βαλς της απομόνωσης» - Βίντεο
Καραντίνα: Πωρωμένοι ορειβάτες σκαρφαλώνουν τα 5.364 μέτρα του Έβερεστ στις σκάλες των σπιτιών τους
Κορονοϊός: Έφηβοι δημιουργούν δωρεάν υπηρεσία που φέρνει ψώνια σε ηλικιωμένους με ασφάλεια
Tags:
Βρετανία, Ζωολογικός Κήπος, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, καραντίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK