ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εναλλακτικό σχέδιο για να έχει επάρκεια σε τρόφιμα, εν μέσω κορονοϊού, κλιματικής αλλαγής και αύξησης του πληθυσμού, ετοιμάζει η Σιγκαπούρη.

Τη μετατροπή των υποδομών των δημόσιων κτιρίων, όπως είναι οι ταράτσες, σε αστικές «φάρμες» σχεδιάζει η Σιγκαπούρη, μέσα στα πλαίσια των νέων μέτρων που ανακοίνωσε την Τετάρτη για την ενίσχυση της παραγωγής τροφίμων.

Η Σιγκαπούρη καλύπτει, μέχρι στιγμής, περίπου το 10% των αναγκών της σε τρόφιμα, αλλά με το νέο σχέδιο αναμένεται να αυξήσει το ποσοστό.

«Η κατάσταση που επικρατεί με την εξάπλωση του COVID-19, τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής τροφίμων, γεγονός που αποτελεί και στρατηγική της Σιγκαπούρης για την προστασία της ασφάλειας των τροφίμων», ανέφεραν οι αρχές σε δήλωσή τους, προσθέτοντας:

«Η τοπική παραγωγή τροφίμων περιορίζει την εξάρτησή μας από τις εισαγωγές, ενώ παρέχει, παράλληλα, και αποθέματα σε περίπτωση που προκληθούν διαταραχές στους εφοδιασμούς».

Άξιο αναφοράς είναι ότι οι αρχές, λόγω του πανικού που επικρατεί στο νησί εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού έχουν, επανειλημμένα, διαβεβαιώσει τους κατοίκους ότι η πόλη έχει αποθέματα σε τρόφιμα.

Οι λύσεις της κυβέρνησης

Στο ενδιάμεσο, αγρότες και κυβέρνηση ψάχνουν, διαρκώς, λύσεις για την ενίσχυση της γόνιμης γης στη Σιγκαπούρη, όπου το 1% των 724 τετραγωνικών χιλιομέτρων της είναι σχεδιασμένο για παραγωγή φρούτων και λαχανικών, με το κόστος παραγωγής τους να είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με την υπόλοιπη νοτιοανατολική Ασία.

Η, μέχρι στιγμής, λύση που έχουν προτείνει οι αρχές, είναι η ενίσχυση της τοπικής παραγωγής για τους επόμενους έξι μήνες έως δύο χρόνια.

Ειδικότερα, σχεδιάζουν την επιχορήγηση, ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων Σιγκαπούρης (21 αμερικάνικων δολαρίων), στην παραγωγή αυγών, λαχανικών και ψαριών, καθώς και τον εντοπισμό εναλλακτικών καλλιεργητικών χώρων, όπως είναι οι βιομηχανικές περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι και στον υπόλοιπο κόσμο, οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις του πληθυσμού, έχουν προκαλέσει χάος τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στις αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων, εγείροντας έτσι ανησυχία για εκτεταμένες ελλείψεις σε τρόφιμα, καθώς και για περαιτέρω αύξηση των τιμών.

Tags:
έλλειψη, τρόφιμα, Σιγκαπούρη, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK