05:11 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Παρακολουθεί τους σχεδόν εξωγήινους οργανισμούς στο εσωτερικό του, μέχρι που κάνει την εμφάνισή του ένας αναπάντεχος εισβολέας, οπότε αναγκάζεται να διακόψει πρόωρα το σπιτικό πείραμά του.

Ένας Βρετανός YouTuber που μέσα από το κανάλι του, Atomic Shrimp, παρουσιάζει και εξετάζει επιστημονικές ιδέες μέσα από απλά βίντεο, στη διάρκεια της καραντίνας ξεκίνησε ένα πείραμα στο περβάζι του παραθύρου του. Απομονωμένος στο σπίτι από την πανδημία του νέου κορονοϊού όπως όλοι μας, περπάτησε μέχρι έναν κοντινό λασπόλακκο, από τον οποίο πήρε ένα τυχαίο δείγμα νερού και το έκλεισε σε γυάλα.

Στη συνέχεια τοποθέτησε τη γυάλα στο περβάζι του παραθύρου του και παρακολούθησε για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τους οργανισμούς που αναπτύχθηκαν και αλληλεπίδρασαν μέσα στο νερό. Διάφορα σκουλήκια και μια ύδρα (ακτινωτός υδρόβιος οργανισμός που φαίνεται να μη γερνά και να μην πεθαίνει ποτέ) έγιναν, έτσι, vloggers εν αγνοία τους.

Ο YouTuber, που έδρασε σαν «θεός» των μικρών πραγμάτων, καταγράφει τα σκουλήκια και την ύδρα σε μια διαρκή μάχη, μέχρι που τη δεύτερη εβδομάδα η ύδρα εξουδετερώνει έναν από τους «εχθρούς» της. Ο ίδιος οργανισμός, ενώ στην αρχή κλωνοποιείται απολαμβάνοντας την αφθονία της τροφής στη γυάλα, καθώς οι πόροι λιγοστεύουν στρέφεται στη σεξουαλική αναπαραγωγή (ίσως για να καταπολεμήσει το στρες και την ανία της δικής του καραντίνας).

Το σπιτικό αυτό πείραμα φτάνει πρόωρα στο τέλος του, όταν ένας αναπάντεχος εισβολέας κάνει την εμφάνισή του στη γυάλα: ένας μικροσκοπικός τρίτωνας, είδος σαλαμάνδρας, που μάλλον έφτασε μέχρι εκεί μέσα σε ένα αβγό προσκολλημένο σε φύκι. Ο Atomic Shrimp αποφασίζει, τότε, να επιστρέψει το οικοσύστημά του στη λιμνούλα, καθώς οι τρίτωνες είναι προστατευόμενο είδος στη Βρετανία. Αν πάντως σας φαίνεται ενδιαφέρουσα η ιδέα του, εδώ θα βρείτε οδηγίες στα αγγλικά για να δημιουργήσετε το δικό σας οικοσύστημα στο σπίτι.

 

Σχετικά:

Μαγικό θέαμα: «Εξωγήινα» δελφίνια βγάζουν μπλε λάμψεις στα κύματα - Βίντεο
Τεράστια βασιλική κόμπρα κρυβόταν σε σπίτι γυναίκας - Βίντεο
Το μεγαλύτερο παγόβουνο του κόσμου έχασε κομμάτι μεγαλύτερο και από το Παρίσι - Φωτογραφίες
Tags:
σαλαμάνδρα, λίμνη, ύδρα, σκουλήκι, οικοσύστημα, YouTube, πείραμα, Βρετανία, καραντίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK