19:51 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ήρωες της δημοφιλούς σειράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών υπάρχουν στ’ αλήθεια: είναι ένα σπάνιο είδος ζώου, που οφείλει το χρώμα του σε γενετική μετάλλαξη.

Τελικά, τα Πόκεμον δεν βρίσκονται μόνο στις οθόνες των υπολογιστών μας, αλλά ζουν στην άγρια φύση: Οι σωσίες τους είναι τα σπάνια κίτρινα οπόσουμ που ζουν στην Αυστραλία. Όταν μάλιστα ένας ορφανός εκπρόσωπός τους βρέθηκε σε κτηνιατρική κλινική της Μελβούρνης, το προσωπικό δεν θα μπορούσε παρά να του δώσει το όνομα Πίκατσου.

Το ζωηρό χρώμα τους είναι αποτέλεσμα γενετικής μετάλλαξης, καθώς τα συγκεκριμένα μαρσιποφόρα έχουν, φυσιολογικά, καφέ τρίχωμα. Ωστόσο η εντυπωσιακή εμφάνισή τους συνοδεύεται από ένα σοβαρό μειονέκτημα: Καθώς ξεχωρίζουν ανάμεσα σε άλλους εκπροσώπους του είδους τους, είναι πιο ευάλωτα σε θηρευτές.

Τουλάχιστον το ορφανό οπόσουμ που διασώθηκε στη Μελβούρνη μεταφέρθηκε σε καταφύγιο άγριας ζωής που του εξασφάλισε μακροβιότητα. Υπάρχει μάλιστα μια αυστραλιανή μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει αναλάβει την προστασία τους, η Wildlife Victoria, που όποτε δέχεται μια κλήση για βοήθεια, τα μεταφέρει σε ασφαλή τοποθεσία.

Δείτε τα κίτρινα οπόσουμ-Πόκεμον σε φωτογραφίες και βίντεο:

Σχετικά:

Τα περιστέρια με το σγουρό φτέρωμα: Ντροπιάζουν ακόμα και τα πιο πολυτελή κομμωτήρια - Βίντεο
Οι χελώνες αλμπίνοι δεν μοιάζουν με κανένα άλλο ζώο στη φύση!
Γιατί οι παραλίες στη Νέα Ζηλανδία έγιναν κατακόκκινες - Φωτογραφίες
Tags:
μαρσιποφόρα, Πίκατσου, οπόσουμ, Πόκεμον (Pokémon), Μελβούρνη, Αυστραλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK