18:25 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Λήψη σύντομου url
0 41
Βρείτε μας

Ξανά στο προσκήνιο οι τραγουδιστές σκύλοι που καταρρίπτουν τις φήμες ότι έχουν εξαφανιστεί. Πρόκειται για μια σπάνια αρχαία φυλή που συνθέτει αρμονικούς ήχους, κάνοντας το γάβγισμά τους να ακούγεται σαν τραγούδι!

Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια από τότε που ανακαλύφθηκαν στην άγρια φύση τα σκυλιά της Νέας Γουινέας, που είναι από τις πιο σπάνιες φυλές. Οι επιστήμονες νόμιζαν ότι είχε εξαφανιστεί, αλλά πρόσφατα το τραγούδι τους ακούστηκε και πάλι στα βουνά του νησιού.

Αυτά τα σπάνια σκυλιά συνήθως βρίσκονται αιχμάλωτα στους ζωολογικούς κήπους ή σε κέντρα διατήρησης, αλλά μια νέα αποστολή στην Νέα Γουινέα εντόπισε και πάλι τα άγρια σκυλιά. Αφού τα παρακολούθησε για πρώτη φορά το 2016, η ομάδα επέστρεψε το 2018 για να συλλέξει δείγματα DNA και να επιβεβαιώσει τα ευρήματά της.

Αυτή η μοναδική ράτσα σκύλου διακρίνεται για το ιδιαίτερό του γάβγισμά, καθώς συνθέτει αρμονικούς ήχους που μπορούν να συγκριθούν με εκείνους μια φάλαινας.

Την δεκαετία του ΄70 αρκετά από αυτά πιάστηκαν αιχμάλωτα και τα εναπομείναντα 200 φέρεται να είναι οι απόγονοί τους. 

Το 2016, ερευνητές από το Ίδρυμα Wild Dog της Νέας Γουινέας βρήκαν 15 σκυλιά σε προστατευόμενη γη κοντά σε ορυχείο χρυσού και χαλκού. Δύο χρόνια αργότερα, μάζεψαν υλικό DNA για να επιβεβαιώσουν εάν τα άγρια σκυλιά είναι πράγματι απόγονοι της αρχαίας φυλής των σκύλων τραγουδιστών.

Όπως διαπίστωσαν, τα άγρια σκυλιά που εντόπισαν στα βουνά της Νέας Γουινέας έχουν κατά 70% πανομοιότυπο γενετικό κώδικα με τα άγρια σκυλιά που βρίσκονται σε αιχμαλωσία σε καταφύγια.

Οι ερευνητές θα συνεχίσουν τις μελέτες τους για να βοηθήσουν να ξεδιπλώσουν το μυστήριο της φυλής και να προσπαθήσουν να βρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως, πότε έγινε η διάκριση μεταξύ άγριων και εξημερωμένων σκύλων. 

Tags:
ανακάλυψη, βίντεο, φωτογραφίες, σκυλιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK