05:55 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Ανταρκτική, απ' ό,τι φαίνεται, κρύβει μυστήρια που οι επιστήμονες καλούνται να ανακαλύψουν, όπως είναι μια τεράστια τρύπα που «κανείς δεν περίμενε να δει» και εντοπίστηκε εκεί.

Μια περίεργη ανωμαλία εντοπίστηκε από το διάστημα στην Ανταρκτική, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Express» που επικαλείται το πρόγραμμα «What On Earth» του Discovery Channel.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η εν λόγω ανωμαλία είναι μια τεράστια τρύπα που βρίσκεται κοντά στο Ross Ice Shelf, που στο ντοκιμαντέρ περιγράφεται ως «κάτι που κανείς δεν περίμενε να δει».

Καθώς οι επιστήμονες προσπάθησαν να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο, θεώρησαν αρχικά ότι «τα ζεστά ρεύματα των ωκεανών θα μπορούσαν να την προκαλέσουν λιώνοντας τον πάγο».

Στην εκπομπή, μάλιστα, επισημαίνεται το εξής:

«Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα με αυτήν τη θεωρία, καθώς η γιγαντιαία τρύπα είναι μίλια από τον ωκεανό. Οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι υπάρχει κάτι αρχαίο κάτω από τον πάγο που δημιούργησε την τρύπα».

Έτσι, οι επιστήμονες τονίζουν πια ότι «η τρύπα δημιουργήθηκε χάρη σε μια λίμνη που βρίσκεται βαθιά κάτω από τον πάγο της Ανταρκτικής και που δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν η ήπειρος είχε ένα διαφορετικό κλίμα το οποίο επέτρεπε την ύπαρξη τρεχούμενου νερού στην επιφάνειά της».

Tags:
επιστήμονες, τρύπα, λίμνη, νερό, Ανταρκτική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK