02:37 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της κλιματικής αλλαγής τονίζει η η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Στην ανάγκη ο κόσμος να δράσει απέναντι στην κλιματική αλλαγή, την οποία χαρακτηρίζει καταστροφή μεγαλύτερου εύρους από την πανδημία του κορονοϊού, αναφέρθηκε  σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός.

«Η κλιματική αλλαγή δεν περιμένει να τεθεί υπό έλεγχο η COVID-19», τονίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) σε έκθεσή της για τις καταστροφές που έχουν σημειωθεί σε όλο τον κόσμο από τη δεκαετία του 1960.

Σύμφωνα με την οργάνωση πάνω από 100 καταστροφές σημειώθηκαν από τον Μάρτιο ως τον Σεπτέμβριο και περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν.

«Φυσικά η COVID-19 είναι εδώ, επηρεάζει τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, τους γονείς μας (...) και είναι μια πάρα πολύ σοβαρή κρίση που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο ο κόσμος», παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας της IFRC Τζαγκάν Σαπαγκαίν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προσθέτοντας «κατά τη γνώμη μας η κλιματική αλλαγή θα έχει πιο σημαντικές επιπτώσεις μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στην ζωή των ανθρώπων και τη Γη».

Παράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της κλιματικής αλλαγής.

«Χρειάζεται δράση και επενδύσεις πολύ πιο βιώσιμες προκειμένου να προστατεύσουμε πραγματικά την ανθρώπινη ζωή σε αυτή τη Γη» κατάληξε, καλώντας όλους τους ανθρώπους να δράσουν.

Ο οργανισμός παρατηρεί ακόμη πως η συχνότητα και η ένταση των μετεωρολογικών φαινομένων αυξάνει σημαντικά, με περισσότερους κυκλώνες κατηγορίας 4 ή 5, καύσωνες με θερμοκρασίες ρεκόρ και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Μόνο το 2019 καταγράφηκαν 308 καταστροφές που προκλήθηκαν από φυσικά φαινόμενα και σκότωσαν 24.400 ανθρώπους παγκοσμίως και το 77% συνδεόταν με μετεωρολογικά φαινόμενα..

Tags:
καταιγίδες, βροχές, βροχή, κορονοϊός, κλιματική αλλαγή, απειλή, Ερυθρός Σταυρός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK