06:47 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021

Βαγγέλης Αυγουλάς: Είμαι τυφλός δε σημαίνει ότι είμαι παιδί θαύμα

PODCASTS
Λήψη σύντομου url
Από
0 30
Βρείτε μας

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος και ιδρυτής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Άλλα μάτια», δεν έχει δει τίποτα εδώ και 32 χρόνια καθώς γεννήθηκε τυφλός. Ούτε το φως, ούτε τα χρώματα, ούτε τα αγαπημένα του πρόσωπα, ούτε τον εαυτό του στον καθρέφτη. Αλλά δεν τον νοιάζει. Αγγίζει, γεύεται, μυρίζει, ακουμπά.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος και ιδρυτής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Άλλα μάτια», δεν έχει δει τίποτα εδώ και 32 χρόνια καθώς γεννήθηκε τυφλός. «Βλέπει» μέσα από τις περιγραφές των γονιών του, των αδερφών του, των συνεργατών του και των φίλων του. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο», το οποίο υλοποιείται πανελλαδικά στα σχολεία τα τελευταία 10 χρόνια από τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ), έχει ανοίξει διάλογο για την αναπηρία με εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές ως εμψυχωτής ομιλητής.

«Εγώ δεν θέλω να κάνω ερώτηση αλλά να σας πω ότι πιστεύω ότι, το να είναι κάποιος τυφλός είναι και καλό και κακό. Το καλό είναι ότι δεν βλέπει τα κακά πράγματα που συμβαίνουν γύρω του και το κακό ότι δεν μπορεί να δει τα καλά», ήταν τα λόγια ενός μαθητή δημοτικού όπως τα έχει καταγράψει ο Βαγγέλης Αυγουλάς.

Πάντως, εάν για μια στιγμή μπορούσε να δει, θα ήθελε να βρίσκεται στα Φαλάσαρνα των Χανίων, την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Ακούστε τα podcast του Sputnik Ελλάδα εδώ ή βρείτε τα εύκολα κάνοντας subscribe/follow: SOUNDCLOUD, Google Podcasts, Apple Podcasts.

Tags:
podcast, δικηγορικό γραφείο, δικηγόρος, τυφλή, όραση, μάτια, άτομα με αναπηρία, αναπηρία, Φάρος Τυφλών, τυφλός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK