Ο Βαγγέλης Τζερτζίνης γεννήθηκε στον Πειραιά και όταν ήταν μαθητής Λυκείου, του άρεσε η φωτογραφία.
Το μεσημέρι της Κυριακής 8ης Φεβρουαρίου 1981 είχε πάει με έναν φίλο του μια βόλτα στην περιοχή για να τραβήξουν κάποια πλάνα ως ερασιτέχνες φωτογράφοι.
Ο δρόμος τους έβγαλε στο στάδιο «Καραϊσκάκη», ένα τέταρτο πριν τελειώσει η αναμέτρηση της 20ής αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την ΑΕΚ.
Ο «ερυθρόλευκος» θρίαμβος του 6-0 κατέληξε σε τραγωδία με 21 νεκρούς. Ο 18χρονος, τότε Βαγγέλης, ήταν αυτόπτης μάρτυρας, αφού είδε όσα συνέβησαν στα σκαλιά και τις πόρτες της Θύρας 7, τη μέρα που θρήνησε το ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα τα τράβηξε με τον φωτογραφικό του φακό, χωρίς εκείνη τη στιγμή να έχει καταλάβει το μέγεθος της τραγωδίας.
40 χρόνια μετά θυμάται ότι έγινε στη Θύρα 7…
Ακούστε τα podcast του Sputnik Ελλάδα εδώ ή βρείτε τα εύκολα κάνοντας subscribe/follow στις πλατφόρμες: SOUNDCLOUD, Google Podcasts, Apple Podcasts.

Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)