14:56 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε να γίνει έλεγχος ντόπινγκ σε πέντε παίκτες κάθε ομάδας στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό με δικά της έξοδα και πήρε αρνητική απάντηση.

Το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης ώστε να κάνει έλεγχο ντόπινγκ σε πέντε παίκτες του ΠΑΟΚ και σε ισάριθμους του Ολυμπιακού για το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Super League 1 και μάλιστα ο «δικέφαλος» θα πλήρωνε όλα τα έξοδα.

Το ΕΣΚΑΝ αρνήθηκε να κάνει 10 ελέγχους και δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν διεξάγει τον σχετικό τυχαίο αντιντόπινγκ κοντρόλ σε δύο παίκτες, κατά τη συνήθη πρακτική.

«Δεν πρόκειται να ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους»

Ο πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ, Παναγιώτης Σκανδαλάκης με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε πως ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό αναφέροντας πως το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ: «δεν πρόκειται να ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους, κρίνοντας πως η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε στο παρελθόν είναι λανθασμένη και σε αντίθεση με τις επιταγές του WADA, που επιθυμεί την ανεξαρτησία επιλογών των Εθνικών Οργανισμών Αντι-Ντόπινγκ».

Επίσης, επισημαίνει πως προτίθεται να συνεργαστεί με την Superleague προκειμένου να παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ελέγχων εντός και εκτός αγώνων ο οποίος πιστεύουμε ότι θα απαντά στις ενδεχόμενες ανησυχίες του συνόλου των εμπλεκομένων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Super League 1: Ισπανός διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Να στηρίξουμε την ενίσχυση των σεισμόπληκτων της Αλβανίας

Tags:
ντόπινγκ, αντί - ντόπινγκ, αντιντόπινγκ, Super League 1, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK