05:00 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στην Τούμπα τη Ξάνθη για την 13η αγωνιστική της Super League 1, αλλά η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε επίσημα την αναβολή της αναμέτρησης.

Μετά το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού One Channel ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη για τις σχέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης, οι ερυθρόλευκοι έκαναν επίσημη καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και τώρα ζητούν επίσημα την αναβολή του σαββατιάτικου αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη για τη 13η αγωνιστική της Super League 1.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου ζήτησε επίσημα να μην διεξαχθεί η αναμέτρηση ανάμεσα στους Θεσσαλονικείς και τους Ακρίτες.

«Συντρέχουν σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην επιστολή της αναφέρει πως κατόπιν των πρόσφατων στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθης και την ουσιώδη σύνδεση της με Εταιρεία επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη, αλλά και την επίσημη Καταγγελία της ΠΑΕ ενώπιον της ΕΕΑ για το ίδιο θέμα, θεωρούν ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος για την αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα.

«Θα το καταστήσουν χειραγωγημένο»

«Είναι σαφές ότι το παιχνίδι αυτό δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό κανονικές συνθήκες όταν σκιάζεται από τόσο σοβαρές καταγγελίες, που εφόσον κριθούν βάσιμες από τις αρμόδιες αρχές, θα το καταστήσουν χειραγωγημένο. Περαιτέρω δε, τυχόν διεξαγωγή του, εν μέσω αυτών των καταγγελιών, είναι πρόσφορη για την κλιμάκωση της έντασης και τυχόν φαινομένων βίας», αναφέρουν οι ερυθρόλευκοι στην επιστολή τους και τονίζουν πως για όλους αυτούς τους λόγους καλούν να προβούν στην αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα (ΠΑΟΚ - Ξάνθη) μέχρις ότου η συγκεκριμένη υπόθεση διαλευκανθεί πλήρως.

«Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για τη διαφύλαξη του όποιου κύρους έχει απομείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα», καταλήγει η επιστολή του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταγγελία Ολυμπιακού στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Ρεπορτάζ για σχέσεις Σαββίδη - Ξάνθης φέρνει θύελλα – Η αντίδραση του ΠΑΟΚ

Tags:
Λευτέρης Αυγενάκης, Super League 1, Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK