04:14 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχώς θα αφαιρούνται βαθμοί σε περιπτώσεις ομάδων με πολυϊδιοκτησία, καθώς η ποινή θα επιβάλλεται για κάθε αγώνα, όπως διευκρίνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο και την ποινή για ομάδες που παρανομούν, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την τροπολογία που ψήφισε η Βουλή, με αφορμή την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης, η πολυϊδιοκτησία τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας, θα αφαιρούνται βαθμοί κάθε φορά που συμμετέχει σε αγώνα η ομάδα που έχει υποπέσει στην παράβαση.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι καθώς η τιμωρία θα επιβάλλεται σε κάθε παιχνίδι, η ομάδα θα μπορεί να φτάσει σε  αρνητική βαθμολογία κι άρα να πέσει και κατηγορία.

«Από τη στιγμή που θα επιβληθεί κύρωση από το αρμόδιο όργανο, θα πρέπει αυτομάτως να πάψει η πολυϊδιοκτησία», ξεκαθάρισε, τονίζοντάς ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αφαιρούνται συνεχώς βαθμοί.

Μιλώντας για τις επαφές που είχε με την UEFA και τη FIFA στην Ελβετία, ο κ. πολυϊδιοκτησία τόνισε ότι η UEFA θα κάνει τις προτάσεις της, αλλά η ελληνική πολιτεία θα νομοθετήσει.

«Είχα μία σειρά από συναντήσεις και με τεχνικά κλιμάκια και με αξιωματούχους και με τον ίδιο τον πρόεδρο της UEFA. Η UEFA συμφώνησε απολύτως ότι θα παρέχει στην ελληνική κυβέρνηση μία τεχνογνωσία που θα αφορά όλα τα κεφάλαια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δηλαδή θα αφορά την αναδιοργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, το κομμάτι της διαιτησίας, της βίας και της χειραγώγησης», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Διευκρίνισε ότι οι κατευθύνσεις που θα τεθούν από πλευράς UEFA, θα κατατεθούν σε ένα μνημόνιο συναντίληψης που θα υπογράψει ο πρόεδρος της UEFA με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Η υπογραφή του μνημονίου θα γίνει κατά τη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου της UEFA στην Αθήνα, σε λίγες ημέρες, όπως είπε.

Τόνισε ότι οι προτάσεις θα τεθούν υπόψιν της ελληνικής που θα έχει και τον ρυθμιστικό ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολυμπιακός: Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη παρανόμησαν και πρέπει να υποβιβαστούν και να τιμωρηθούν

ΠΑΟΚ: Το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό με φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση

Tags:
υποβιβασμός, βαθμοί, Ξάνθη, ΠΑΟΚ, ποδόσφαιρο, ποδοσφαιρική ομάδα, ομάδες, Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK