05:15 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O Yπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε πως στις 25 Φεβρουαρίου θα υπογραφεί το μνημόνιο για τις νέες ρυθμίσεις στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 τόνισε πως αναμένονται τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα στις 25 του μηνός στην Αθήνα, οι αντιπροσωπείες της UEFA και της FIFA προκειμένου να υπογραφεί το μνημόνιο για τις νέες ρυθμίσεις στο ποδόσφαιρο.

O Yπουργός Επικρατείας αποκάλυψε ότι θα υπογραφούν ένα ή δύο συνυποσχετικά για την αναρρύθμιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και επισήμανε πως το ρυθμιστικό πλαίσιο που θα αποφασίσουν οι υπερκείμενες αρχές της UEFA και της FIFA, θα πρέπει να υιοθετηθεί από την ΕΠΟ, αφού δεν επηρεάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι απαιτούνται ριζικές τομές στο σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου και για να υπάρξει αναβάθμιση του πρέπει να υπάρξει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, καθώς είναι αδιανόητο να υπάρχουν μεγάλες οικονομικές διαφορές μεταξύ των ομάδων.

«Ανεξάρτητη, πλέον, η διαιτησία»

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό για τις ριζικές τομές που αφορούν την οργάνωση, την λειτουργία, τη χειραγώγηση , την εχθροπάθεια, τη βία και την διαιτησία, για την οποία τόνισε ότι θα είναι πλέον ανεξάρτητη και επανέλαβε ότι όποιος δεν σέβεται τους κανόνες θα αποβάλλεται από τις διεθνείς διοργανώσεις, το λεγόμενο Grexit.

Ο αντιπρόεδρος της FIFA και πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο της χώρας του και ο Υπουργός θεωρεί πως θα μπορούσαν να υιοθετηθούν οι καλές πρακτικές από τη Μεγάλη Βρετανία, ώστε να φτιάχθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο των πολλών φιλάθλων.

«Τελειώνει η δουλειά μου»

Ο Υπουργός Επικρατείας στάθηκε και στο θέμα της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας, λέγοντας πως η Κυβέρνηση με τη νομοθετική πρωτοβουλία της δεν άλλαξε το υποκείμενο της παράβασης αλλά την ποινή του υποβιβασμού σε ποινή αφαίρεσης 5-10 βαθμών αν δεν υπάρξει συμμόρφωση για να μην διαταραχθεί το κλίμα της κοινωνικής συνοχής. Έτσι, μετά την υπογραφή του συνυποσχετικού ο ρόλος που του ανέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τελειώνει και θα αναλάβουν τα αρμόδια υπουργεία τις απαραίτητες διαδικασίες και πρωτοβουλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έρχεται ο πρόεδρος της UEFA, υπογράφεται μνημόνιο

Στην Ελβετία ο πρόεδρος της ΕΠΟ για να μιλήσει με την UEFA

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, διαιτησία, ΕΠΟ, FIFA, FIFA, UEFA, UEFA, Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK