04:15 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η 24η αγωνιστική της Super League είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα καρκίνου παιδικής ηλικίας και η ΠΑΕ Άρης καλεί τον κόσμο να γίνει δότης μυελού των οστών.

Η ΠΑΕ Άρης στήριξε τον αγώνα των παιδιών των παιδοογκολογικών, τοποθετώντας στη φανέλα το λογότυπο του συλλόγου Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος, η «Λάμψη», τον Μάρτιο του 2007.

Φέτος, η ομάδα της Θεσσαλονίκης παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τον φίλαθλο κόσμο όλων των ομάδων να γίνει δότης μυελού των οστών, αναφέροντας στην ανακοίνωση του πως ο Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών χαρίζει ζωή στους συνανθρώπους του, που πάσχουν από λευχαιμία και άλλες αιματολογικές παθήσεις.

«Μπορείς να γίνεις και εσύ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών»

«Εάν είσαι μεταξύ 18-50 χρονών και σε καλή κατάσταση υγείας μπορείς να γίνεις και εσύ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ένταξή σου στη δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών δεν σημαίνει και δωρεά μοσχεύματος.

Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι η εγγραφή Ελλήνων στο αρχείο εθελοντών δοτών είναι σημαντική γιατί, λόγω ομοιοτήτων μεταξύ ομοεθνών, είναι πολύ πιθανότερο να βρεθεί συμβατός δότης για έναν ελληνικής καταγωγής ασθενή στην Ελληνική δεξαμενή δοτών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Άρης επισημαίνει πως έχει υπολογιστεί με στατιστικά μοντέλα ότι μια χώρα με περίπου 10 εκατ. ομοεθνών, όπως η Ελλάδα, θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια πιθανότητα εύρεσης συμβατού δότη για έναν ασθενή της τάξεως του 60-80% στη δικιά της δεξαμενή, αν διέθετε περίπου 200.000 εγγεγραμμένους εθελοντές δότες. Για αυτό τον λόγο είναι καθοριστικό να αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών δοτών, που σήμερα είναι λιγότεροι από 45.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαζί στη FIFA η ΕΠΟ και ο Άρης λόγω μεταγραφής

Tags:
Super League 1, Super League, Άρης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK