20:04 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δύο ομάδες της Super League 1 προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά των αποφάσεων με τις οποίες τίθενται εκτός πρωταθλήματος και τονίζουν πως θα υποστούν ζημιές.

Η Ξάνθη ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με τις οποίες αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής
Επαγγελματικού Αθλητισμού και επιβλήθηκαν πρόστιμα στις δύο ομάδες αλλά και εισήγηση υποβιβασμού.

Αίτηση αναστολής

Επίσης, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ακριτική ομάδα ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση ανάκλησης πιστοποιητικού τους και εκτός από αυτό ζητούν παράλληλα την έκδοση προσωρινής διαταγής, από τους προέδρους του Δ΄ και Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που εισήχθησαν, ενώ κατέθεσαν και αίτηση αναστολής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη υποστηρίζουν ενώπιον του ΣτΕ ότι από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και δυσχερώς επανορθώσιμη ηθική, οικονομική και ποδοσφαιρική βλάβη, σε περίπτωση που ευδοκιμήσουν οι αιτήσεις ακύρωσης τους.

Ανεπανόρθωτη βλάβη στην φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών

Επίσης, τονίζουν ότι με όλα αυτά επέρχεται βάναυση και ανεπανόρθωτη βλάβη στην φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους, οι οποίοι φέρονται να κινούνται στο σκοτεινό παρασκήνιο και να χρησιμοποιούν παρένθετα πρόσωπα, να μετέρχονται τεχνασμάτων και εικονικών συμφωνιών, προκειμένου να καταστρατηγήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Τεράστια οικονομική ζημιά

Οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες σε φερόμενη πολυιδιοκτησία αναφέρουν ότι θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ και οι επίμαχες αποφάσεις επιφέρουν ποινή απώλειας διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Super League για το 2019-2020 και απώλεια συμμετοχής τους για το 2020-2021 στο Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προσφυγή του ΠΑΟΚ στα διοικητικά δικαστήρια κατά της ΕΕΑ

Ο Ολυμπιακός καταγγέλλει ΠΑΟΚ και Ξάνθη στο Δ.Σ. της Super League

Tags:
Λευτέρης Αυγενάκης, Αυγενάκης, Super League 1, Super League, Ολυμπιακός, ΣτΕ, Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ξάνθη, ΠΑΟΚ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK