09:02 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε με λεγόμενα του και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και την υπογραφή του Μνημονίου για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως όποια ομάδα παραβιάσει τους κανόνες των FIFA/UEFA, ακόμα και να γίνουν δηλώσεις μίσους από παράγοντες θα αποβάλλονται οι ομάδες τους από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί τις χρόνιες παθογένειες, που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και έχουν μετατρέψει το δημοφιλέστερο άθλημα σε παιχνίδι για λίγους. FIFA και UEFA εντός τριών μηνών από σήμερα θα συντάξουν μια μελέτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως οι προτάσεις θα αναπτυχθούν σε τέσσερις άξονες και είναι η δομή και οργάνωση του ποδοσφαίρου, η αντιμετώπιση της χειραγώγησης των παιχνιδιών, της διαφθοράς και του ντόπινγκ. Η αποφυγή δυσφημιστικών δηλώσεων, κάθε είδους βίας και διακρίσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τέταρτον το σύστημα διαιτησίας.

«Καμία παραχώρηση στους κανόνες»

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως οι διεθνείς ομοσπονδίες θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εφαρμοστούν οι προτάσεις από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει καμία παραχώρηση αναφορικά με την εφαρμογή των κανόνων που θα οριστούν.

«Οποιαδήποτε παράβαση των κανόνων αυτών, συμπεριλαμβανομένων και δηλώσεων μίσους εκ μέρους αξιωματούχων οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής ομάδας, θα συνεπάγεται την αποβολή της ομάδας αυτής από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Tags:
UEFA, UEFA, FIFA, FIFA, Στέλιος Πέτσας, Super League 1, Super League, Super League, Super League, ποδόσφαιρο, ελληνικό ποδόσφαιρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK