16:23 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Εθνική Ελλάδας θα δώσει μέσα στο Μάρτιο δύο φιλικά παιχνίδια στην Αμερική και η ΠΑΕ Ολυμπιακός με επιστολή προς στην ΕΠΟ ζητάει την ακύρωση τους.

Ο Ολυμπιακός στην επιστολή του έχει κοινοποιήσει τον Υπουργό Υγείας, τον ΕΟΔΥ και τον Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα των UEFA / FIFA, Πετρ Φούσεκ και αναφέρει πως κατά την συνεδρίαση της ΕΕ/ΕΠΟ της 28ης/ 01/ 2020 εγκρίθηκε το υπ’ αριθμόν 16/15.01.2020 Πρακτικό της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, με το οποίο -μεταξύ άλλων- εγκρίθηκε η συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών σε διεθνείς φιλικούς αγώνες στην Αμερική στις 26 και 29/03/2020.

Οι ερυθρόλευκοι αναφέρουν πως σύμφωνα με την συνήθη πρακτική αυτών των ταξιδιών, η αποστολή θα είναι πολυάριθμη, προσεγγίζοντας περίπου τα πενήντα άτομα (ποδοσφαιριστές, προπονητές, φροντιστές, αξιωματούχο, συνοδοί κλπ.), αλλά τις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα, αλλά και το σύνολο των χωρών του δυτικού κόσμου βρίσκονται πλέον υπό την απειλή του κορονοΐού (Covid-19) με τα κρούσματα να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, τόσο στην χώρα μας, όσο και διεθνώς.

O Γιώργος Πρίντεζης στο Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο
© Φωτογραφία : INTIME sports/Grigoris Chrysochoidis

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός τονίζει πως σε αρκετές χώρες έχει απαγορευτεί η διεξαγωγή αγώνων παρουσία θεατών για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ σε διεθνές επίπεδο οι αγώνες κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλά και εθνικά πρωταθλήματα διεξάγονται χωρίς την παρουσία θεατών, άλλα παιχνίδια ματαιώνονται, ενώ οι επιπτώσεις της εξάπλωσης του ιού, αναμένεται να κλιμακωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί διεθνώς θεωρούμε ότι οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της αποστολής της Εθνικής Ομάδας δεν θα πρέπει να εκτεθούν στους κινδύνους που εγκυμονούν δύο υπερατλαντικά αεροπορικά ταξίδια, μετακινήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, πολύωρη παραμονή σε αεροδρόμια δύο ηπείρων εν μέσω μιας παγκόσμιας επιδημίας κι όλα αυτά για δύο φιλικά παιχνίδια που δεν είναι υποχρεωτικά και είναι παντελώς αχρείαστα, με βάση τους κινδύνους που εγκυμονούν.

Οι Πειραιώτες, στην επιστολή τους, συνεχίζουν λέγοντας πως, όλες αυτές οι εξελίξεις καθιστούν επιβεβλημένη την τροποποίηση της συγκεκριμένης απόφασης και την ματαίωση των Ελλήνων διεθνών και των μελών της αποστολής. Έτσι, πρώτιστο μέλημα της Ομοσπονδίας θα πρέπει να είναι η προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών, αλλά και της δημόσιας υγείας.

Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ τονίζει πως κρίνει επιβεβλημένο με απόφαση της ΕΕ/ΕΠΟ κατά την συνεδρίασης της 10ης/03/2020 να ληφθεί απόφαση για την ακύρωση των συγκεκριμένων φιλικών αγώνων για λόγους ανωτέρας βίας που συνδέεται με την υγεία αθλητών και μελών της αποστολής, αλλά και για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, ΗΠΑ, Εθνική Ελλάδας, Ολυμπιακός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK