ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Στο Βέλγιο αποφάσισαν να τελειώσουν οριστικά το πρωτάθλημα με τον τίτλο να πηγαίνει στη Κλαμπ Μπριζ και η UEFA έκρουσε καμπανάκι κινδύνουν για την έξοδο στην Ευρώπη

Η βελγική Λίγκα εξαιτίας του κορονοϊού  βάζει οριστικό τέλος στο πρωτάθλημα και ανακηρύσσει πρωταθλήτρια την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Κλαμπ Μπριζ.

Στην Ελλάδα, η Super League ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι τις 24 Απριλίου και μετά βλέπουμε, καθώς έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι και η διακοπή της σεζόν λόγω της πανδημίας.

Πάντως, η UEFA αντέδρασε στέλνοντας επιστολή στις Ομοσπονδίες της για να εξαντλήσουν όλα τα χρονικά τα περιθώρια ολοκλήρωσης των φετινών, εγχώριων πρωταθλημάτων και έχει στο πλευρό της, την ομοσπονδία ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA) και την Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία επισημαίνει πως αν δεν τελειώσουν κανονικά τα πρωταθλήματα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει πρόβλημα με την παρουσία των ομάδων κάθε λίγκας στα Κύπελλα Ευρώπης της σεζόν 2020-21.

«Η διακοπή των διοργανώσεων θα έπρεπε πραγματικά να είναι η τελευταία λύση, μόνο αν δεν υπάρχει κάποιο καλεντάρι που να επιτρέπει την ολοκλήρωση της σεζόν. Πιστεύουμε ακράδαντα πως το ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει στους επόμενους μήνες, μέσα σε συνθήκες που θα μας υποδείξουν οι δημόσιες αρχές, και πως κάθε απόφαση οριστικής διακοπής εγχώριων διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη. Από τη στιγμή που η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο τέλος μιας ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης, ένας πρόωρος τερματισμός θα θέσει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει το δικαίωμα των ομάδων στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020/21, σύμφωνα πάντα με τους σχετικούς κανονισμούς», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή της UEFA.

Πάντως, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης πρότεινε χθες στο Δ.Σ. της λίγκας η παράταση στην αναστολή του πρωταθλήματος να πάει μέχρι το τέλος Απριλίου και η απόφαση για οριστική διακοπή να είναι ομόφωνη και να αναδείξει πρωταθλητή.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Super League 1, Super League, UEFA, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK