15:31 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η 8η σεζόν της διοργάνωσης «Ποδόσφαιρο για φιλία» της Gazprom φιλοδοξεί να ενώσει πάνω από 10.000 παίκτες απ' όλο τον κόσμο.

«Ποδόσφαιρο για φιλία» παίζει η Gazprom, καθώς ξεκινά η 8η σεζόν του διεθνούς παιδικού κοινωνικού προγράμματος.

Πρόκειται για ένα ετήσιο πρόγραμμα για αγόρια και κορίτσια 12 ετών, μεταξύ των οποίων και παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Εκπροσωπώντας διάφορες χώρες και πολιτισμούς, οι νεαροί ποδοσφαιριστές ενώνονται σε μικτές ομάδες και μαθαίνουν να παίζουν ομαδικά. Την ίδια στιγμή, νεαροί δημοσιογράφοι κάνουν ρεπορτάζ για τις τελευταίες εξελίξεις του προγράμματος στο διεθνές παιδικό γραφείο Τύπου προάγοντας πανανθρώπινες αξίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες επτά σεζόν στο πρόγραμμα συμμετείχαν πάνω από 6.000 παιδιά από 211 χώρες και περιφέρειες, ενώ πάνω από 5 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος σε αθλητικές, μορφωτικές και οικολογικές εκδηλώσεις. Το 2019, μάλιστα, οι συμμετέχοντες έκαναν ρεκόρ Γκίνες για τη διοργάνωση της πλέον πολυεθνικής ποδοσφαιρικής προπόνησης στον πλανήτη.

Φέτος, η νέα σεζόν θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά online. Στην ψηφιακή βάση του «Ποδοσφαίρου για φιλία» θα διεξαχθεί το παγκόσμιο online πρωτάθλημα «Ποδοσφαίρου για φιλία», όπου θα ανταγωνιστούν οι 32 Εθνικές της Φιλίας, που αποτελούνται από 12χρονους «cyber-αθλητές» από διάφορες χώρες, διαφόρων φύλων, με διαφορετικές ικανότητες και που μιλούν σε διάφορες γλώσσες.

Ποδόσφαιρο για φιλία
© Φωτογραφία
Ποδόσφαιρο για φιλία

Στόχος είναι το ψηφιακό σύμπαν του «Ποδοσφαίρου για φιλία» να ενώσει πάνω από 10.000 παίκτες όλων των ηλικιών από περισσότερες από 100 χώρες. Το μοναδικό ψηφιακό περιβάλλον θα αποτελέσει βάση για τους διεθνείς παιδικούς αγώνες, καθώς και τον χώρο όπου ο καθένας μπορεί να ενωθεί σε διεθνείς ομάδες και να παίξει μπάλα χωρίς να χρειαστεί να βγει από το σπίτι του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα συμμετείχε στο «Ποδόσφαιρο για φιλία» από το 2013, οπότε και ξεκίνησε η διοργάνωση από την PAO «Gazprom».

Οι σημαντικότερες αξίες που προωθούνται είναι η φιλία, η ισότητα, το δίκαιο, η υγεία, η ειρήνη, η αφοσίωση, η νίκη, οι παραδόσεις και η τιμιότητα.

Τη διοργάνωση υποστηρίζει η UEFA, η FIFA, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς και ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες διάφορων χώρων, παιδικές οργανώσεις, διάσημοι αθλητές και κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ποδόσφαιρο για φιλία
© Φωτογραφία
Ποδόσφαιρο για φιλία
Tags:
νέοι, ποδόσφαιρο, Gazprom
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK