19:00 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο, για το ζήτημα των εκλογών της ΕΠΟ.

Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του υφυπουργού και ο Λευτέρης Αυγενάκης, όπως και στην εκτενή συνεργασία με τον διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς και άλλα στελέχη της UEFA, ενημέρωσε τον Βαγγέλη Γραμμένο για τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα των εκλογών της ΕΠΟ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε «σεβασμό στους νόμους» και στη διάταξη που προσδιορίζει τις αρχαιρεσίες και των 49 αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020.

Η επιθυμία της Κυβέρνησης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί την επίτευξη ευρείας συναίνεσης για την αναγκαία διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ, ενώ αναφέρθηκε και στη δέσμευση των FIFA/UEFA και είπε ότι την «Ολιστική Μελέτη» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με προτάσεις από βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, πρόκειται να την παραδώσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο υφυπουργός και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, συζήτησαν ακόμα για το υπό ψήφιση αθλητικό νομοσχέδιο και την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.

Τέλος, έγινε αναφορά στην ολοένα και ταχύτερη πρόοδο εργασιών στο Παγκρήτιο Στάδιο και την ετοιμότητά του, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού για πλήρη χρηματοδότηση σε οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να επιλεχθεί από την UEFA η υποψηφιότητα του Ηρακλείου για τη διοργάνωση του Europa Conference League Final 2022-2023.

Tags:
ελληνικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο, ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, Λευτέρης Αυγενάκης, Αυγενάκης, υφυπουργός Αθλητισμού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK