00:52 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας ανακοίνωσε πως τα μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας θα έχουν πλέον απόλυτη ισότητα στους μισθούς και τα μπόνους.

Ο Ροτζέριο Σαμπόκλο σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, αποκάλυψε ένα σημαντικό μέτρο που θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις εθνικές ομάδες της Βραζιλίας και αυτό είναι η εξίσωση των πληρωμών που θα γίνουν στους παίκτες και τις παίκτριες των κύριων ομάδων της Σελεσάο.

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, διαμήνυσε ότι θα υπάρξει ισότητα των πληρωμών ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες. Με το νέο αυτό μέτρο εξισώνονται οι αμοιβές των αθλητών και παύει το φύλο να αποτελεί είδος διάκρισης.

«Από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου Βραζιλίας κατοχυρώνει την ίση αξία όσον αφορά τα χρηματικά έπαθλα και τις ημερήσιες τιμές μεταξύ αντρών και γυναικών στο ποδόσφαιρο. Δηλαδή, αυτό που λαμβάνουν με καθημερινή κλήση οι άντρες αθλητές, θα λαμβάνουν και οι γυναίκες. Αυτό που θα κερδίσουν με την κατάκτηση ή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων τον επόμενο χρόνο θα είναι το ίδιο με αυτό που θα έχουν οι άντρες» είπε ο πρόεδρος.

Η Βραζιλία γίνεται έτσι το τέταρτο κατά σειρά κράτος, μετά την Αυστραλία, τη Νορβηγία και τη Νέα Ζηλανδία, όπου κατοχυρώνει την εξίσωση των πληρωμών για τους αθλητές που φορούν τη φανέλα της εθνικής ομάδας, ανεξαρτήτως φύλου. 

Tags:
ποδόσφαιρο, ισότητα των φύλων, ισότητα φύλων, ισότητα, Βραζιλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK