02:57 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Ο Δήμαρχος του Βόλου και πρόεδρος της τοπικής ομάδας της Super League, Αχιλλέας Μπέος, με γραπτή του δήλωση αναφέρεται στην απαγόρευση φιλάθλων στα γήπεδα.

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, πήρε θέση για την απαγόρευση φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά συνάμα λειτουργούν τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα κέντρα διασκέδασης.

«Ο παραλογισμός με την απαγόρευση εισόδου φιλάθλων στα γήπεδα για την παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων, έστω και με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό (π.χ. 10% της χωρητικότητας των γηπέδων) δυστυχώς συνεχίζεται. Την ίδια ώρα οι ίδιοι άνθρωποι που επιβάλλουν την απαγόρευση αυτή, δήθεν για να να καταπολεμήσουν πιθανή διασπορά της COVID-19 επιτρέπουν τη λειτουργία θεάτρων, κινηματογράφων, κέντρων διασκέδασης, συναυλιακών χώρων κ.λπ., ανοιχτών και κλειστών (!) με πληρότητα έως και 50%!!! Δηλαδή επιτρέπουν τον συνωστισμό και το συγχρωτισμό σε χώρους κλειστούς με ελάχιστες τουαλέτες ή ένα κυλικείο, κατά περίπτωση, και δεν επιτρέπουν την παρουσία 1.000 ή 2.000 ανθρώπων σε γήπεδα ανοιχτά, με χωρητικότητα 10, 15 και 20.000 θέσεων» είπε αρχικά.

Ο πρόεδρος του Βόλου ΝΠΣ τόνισε ότι: «Είναι προφανές ότι απαιτείται μια ψυχιατρική ανάλυση της κατάστασης, εκτός αν πρόκειται για ανθρώπους που μισούν τον αθλητισμό. Λογική εξήγηση δυστυχώς δεν υπάρχει».

Ο Αχιλλέας Μπέος συνεχίζει στη γραπτή του δήλωση λέγοντας πως ως Δήμαρχος βλέποντας την απαράδεκτη αυτή κατάσταση να συνεχίζεται και να υποβαθμίζει και να ακυρώνει τις θετικές επιπτώσεις του μείζονος κοινωνικού φαινομένου που συνιστά ο αθλητισμός, όχι στη βάση κάποιων πειστικών και μη αμφισβητήσιμων τεκμηρίων, αλλά εν ονόματι ενός πείσματος και μιας “ιδεοληψίας” προβληματίζεται έντονα για το αν πρέπει να επιτρέψει την πρόσβαση των φιλάθλων στους αθλητικούς χώρους στην περιοχή του Δήμου Βόλου, φυσικά με πλήρη σεβασμό στα όσα προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα και με ένα ελάχιστο αριθμό επιτρεπόμενων ατόμων.

«Εύχομαι πάντως τελικά να πρυτανεύσει η λογική και η αντιμετώπιση των αθλητικών γεγονότων να γίνει με ίσους όρους και με τις ίδιες προϋποθέσεις των άλλων κοινωνικών λειτουργιών» καταλήγει.

Tags:
φίλαθλοι, Βόλος ΝΠΣ, Βόλος, κορονοϊός, Super League 1, Super League, Αχιλλέας Μπέος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK