03:29 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Ντράγκισα Κόσνιτς είναι, ίσως, ο γηραιότερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη, αφού βαδίζει στα 67 και κάθε Κυριακή παίζει μπάλα στη Σερβία.

Ο Σέρβος... παππούς αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος τα τελευταία 52 χρόνια, αλλά δεν σκοπεύει να σταματήσει άμεσα. Ο «Κόλε» όπως είναι το προσωνύμιό του, έχει δελτίο από το 1968 και επιβιώνει με τη σύνταξη των 130 ευρώ.

Εκτός από το ποδόσφαιρο, ο Ντράγκισα Κόσνιτς ασχολείται με τον κήπο του σπιτιού του, ενώ εκτρέφει κατσίκες και πρόβατα. Είναι αναμφισβήτητα από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες στο πρωτάθλημα της έκτης κατηγορίας του σερβικού πρωταθλήματος.

Κάθε χρόνο υποβάλλεται στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να ανανεωθεί το δελτίο του και η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του είναι η συμμετοχή του με την Προλετέρ Ζρένγιανιν στη Β' κατηγορία, αλλά και ο αποκλεισμός της Χάιντουκ Σπλιτ στο κύπελλο Γιουγκοσλαβίας το 1978. 

Στα 25 του χρόνια ένας τραυματισμός τον ανάγκασε να σταματήσει την επαγγελματική του καριέρα και έκτοτε παίζει ερασιτεχνικά.

 

Tags:
κατσίκες, παππούς, ποδοσφαιρική ομάδα, ποδοσφαιριστής, Σερβία, ποδόσφαιρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK