23:23 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα ασυνήθιστο άθλημα. Πολλοί μαθητές στην Ινδονησία παίζουν ένα πολύ μοναδικό παιχνίδι με την ονομασία Sepak Bola Api ή αλλιώς ποδόσφαιρο στις φλόγες.

Το Fireball Soccer είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου με την μπάλα να... καίει στην κυριολεξία, αφού της έχουν βάλει φωτιά. Αυτό το ξεχωριστό άθλημα είναι γνωστό σε τοπικό επίπεδο ως Sepak Bola Api. Είναι ένα μοναδικό παιχνίδι που παίζουν οι μαθητές στην Ινδονησία για να καλωσορίσουν τον μήνα του Ραμαζανιού.

Το ποδόσφαιρο στις φλόγες είναι ένα πιο ακραίο άθλημα από τους κανονικούς αγώνες ποδοσφαίρου. Είναι ένα άθλημα όπου δοκιμάζουν το θάρρος των μαθητών στην Ανατολική Ιάβα. Το άθλημα γιορτάζεται στις περιοχές Yogyakarta, Bogor, Tasikmalaya και Papua.

Η μπάλα είναι φτιαγμένη από καρύδα από φοίνικα εμποτισμένο με κηροζίνη. Μερικοί λένε ότι λούζουν την μπάλα καρύδας για μια εβδομάδα, ενώ άλλοι λένε πως αυτό γίνεται μόλις 30 λεπτά πριν, ώστε η μπάλα να καεί καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το Ραμαζάνι είναι ο ένατος μήνας στο ισλαμικό ημερολόγιο και αυτός ο μήνας γιορτάζεται με νηστεία και επιπλέον προσευχές. Κάθε μέρα θα έχει ένα διαφορετικό γεγονός και θα αντιπροσωπεύει ένα ιστορικό κομμάτι.

Οι παίκτες ακολουθούν τελετές που έχουν τεθεί πριν από τον αγώνα, συμπεριλαμβανομένης της νηστείας. Λέγεται ότι μετά την ολοκλήρωση όλων αυτών των τελετών, οι παίκτες δεν θα φοβούνται πλέον από τη φωτιά και θα παίζουν το παιχνίδι καλά.

Ακολουθήστε τη σελίδα των αθλητικών του sputniknews στο Facebook για να διαβάζετε ανάλογες ειδήσεις, συνεντεύξεις, προσωπογραφίες, όλη την ειδησεογραφία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να βλέπετε ενδιαφέροντα βίντεο.

Tags:
άθλημα, Ινδονησία, ποδόσφαιρο, φωτιά, μπάλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK